Tarihi Uzunçarşı yenileme projesi, ihaleye çıkıyor

Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Toçoğlu, çalışmada yeni bir sürece girildiğini açıkladı. Toçoğlu, “Kısa süre içerisinde Uzunçarşı’nın yapım ihalesine çıkıyoruz” dedi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Uzunçarşı Yenileme Projesi’nde gelinen son aşamayı sosyal medya hesabından takipleri ile paylaştı. Bölge için Adapazarı Belediyesi ve esnaf ile bir araya geldiklerini hatırlatan Başkan Toçoğlu, projenin karşılıklı diyalog ve işbirliğine dayanan bir yol haritası ile ilerlediğinin altını çizdi.

"Esnafımızı Mağdur Etmeyeceğiz"

Toçoğlu şu ifadelere yer verdi; “Şehrimizin tarihi değeri Uzunçarşı için çalışma başlattık. Adayı dönüştürecek ve şehrimizin markası haline getireceğiz. Kısa süre önce de açıkladık; bölgede bilirkişi marifetiyle belirlenen kamulaştırma bedellerini esnafımıza ödüyoruz. Hukuksal kaidelere bağlı, son derece programlı ve hassas bir istimlak süreci gerçekleştirdik. Bunu rahatlıkla ifade edebilirim. Projede yola çıkarken ne söylemişsek bugün de aynı hissiyatı taşıyoruz: ‘Esnafımızı asla mağdur etmeyeceğiz’”

Yapım İhalesi Gün Sayıyor

“Tarihi adadaki dönüşüm için paylaşmak istediğim güzel gelişmeye gelirsek… Kısa süre içerisinde Uzunçarşı’nın yapım ihalesine çıkıyoruz. Hazırlık, kamulaştırma, ihale ve ilk kazmanın vurulmasıyla devam edecek projede ilk günden bu yana esnafımızla beraber hareket ediyoruz. İletişim boşluklarına asla geçit vermiyoruz. Yerinde ve hızlı dokunuşlarla sürece işlerlik kazandırıyoruz. Şimdi önümüzde yapım ihalesi için belirleyeceğimiz bir tarih var. İnşallah onu da kısa süre içerisinde sizlerle paylaşacağım.”

Cazibe Merkezi

“İhalenin ardından projede ilk kazmayı vuracak; dönüşüm çalışmasını etaplar halinde hayata geçireceğiz. Şehrin markası olan bölgeleri yeniden imar edeceğiz. Projeleri daima birlikte geliştirecek ve Sakarya’ya kazandıracağız. İnşallah Uzunçarşı tarihi arka planında olduğu gibi cazibe merkezi olmayı sürdürecek. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun.”
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]