"Tarihi Uzunçarşı" örnek görünüm kazanacak

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, tarihi Uzunçarşı'da devam eden dönüşüm çalışmalarını inceledi.

Toçoğlu'nun incelemelerine Genel Sekreter Yardımcısı Ayhan Kardan ile Uzunçarşı Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Murat Uslu da eşlik etti.

Çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi alan Toçoğlu, Uzunçarşı esnafını ziyaret ederek hayırlı işler diledi ve dönüşüm çalışmalarıyla ilgili esnafın görüşlerini aldı.

Toçoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, projenin bitmesiyle tarihi adanın örnek görünüme kavuşacağını ve şehrin önemli bir sembol kazanacağını söyledi.

Tarihi adanın Sakarya tarihinde çok önemli yere sahip olduğunu vurgulayan Toçoğlu, Uzunçarşı'nın çok uzun yıllardan beri şehrin ticaret merkezlerinin başında geldiğini anımsattı.

Çok fazla tarihi yapının bulunmadığı şehir merkezinde, tarihi yapıların bir çoğunun bu alanda yer aldığını anlatan Toçoğlu, şöyle konuştu:

"Çarşımız yıllar geçtikçe tarihi özgünlüğünü ve cazibesini kaybetmeye başlamıştı. Şehrimizin bu önemli değerine sahip çıkmak için dönüşüm projesi başlattık. Projemizde her şey yolunda ilerliyor. Esnafın işlerini aksatmayacak, çevreye rahatsızlık vermeyecek şekilde dönüşüm çalışması yürütüyoruz. Projemiz tamamlandığında tarihi Uzunçarşı örnek bir görünüme kavuşacak. Şehrimiz önemli bir sembol kazanacak."

Toçoğlu, projeyi etaplar halinde gerçekleştirdiklerini, 1. etap çalışmaları devam ederken 2. etabı da başlattıklarını hatırlattı.

Çarşı zeminine granit döşeme kaplamalar ve yağmur olukları yapıldığını ifade eden Toçoğlu, şunları kaydetti:

"İşlemleri tamamlanan binaların dış cepheleri boyanıyor. 1. etap kapsamındaki binalarda çatı imalatları bitti. Ahşap doğramalar takılıyor. Binalarda görünürde bulunan kablolar ise gizlenecek. Uzunçarşı'nın doğalgaz tesisatı tamamen yenileniyor. Çarşıdaki 10 tarihi binanın 5'inde çalışmalar tamamlanmış durumda. Şu anda ortaya çıkan görüntünün dahi heyecan verici olduğu kanaatindeyim. Etaplardaki çalışmalarımız tamamen bittiğinde ortaya çıkacak görüntünün tüm hemşehrilerimiz ve şehrimizi ziyaret edenlerce çok beğenileceğine, Uzunçarşı'nın cazibe merkezi haline geleceğine inanıyorum."
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]