Taraklı'daki o tesisin evraklarına el koyuldu

Sakarya'nın Taraklı ilçesindeki 'Mavi Yumurta' üretimi ile dikkat çeken bir tesiste, Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararı ile arama yapılarak, evraklara el konuldu.

Taraklı Kaymakamlığı'nın, Taraklı'da bulunan bir tesiste 'Usulsüz faaliyet yürütüldüğünü' bildirmesi üzerine soruşturma başlatan Geyve Cumhuriyet Başsavcılığı, tesis için arama kararı verdi. Kararın ardından tesise giden Taraklı İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, tesiste arama yaparak bazı evraklara tedbir amaçlı el koydu. Sakarya Tarım İl Müdürlüğü görevlileri de 20 bini aşkın tavuğun bulunduğu tesiste inceleme yaptı.

Gece saatlerinde çiftlik üyesi olan bazı kişiler, şirket yetkililerinin olduğunu duyumu ile paralarını geri alabilme umuduyla tesise geldi. Jandarma ekipleri, tesisin etrafında güvenlik önlemi alarak kalabalığın içeriye girmesini engelledi. Bir süre tesisin kapısının önünde bekleyenler daha sonra tesisten şikayetçi olmak için İlçe Jandarma Karakolu'na gitti.

Tesiste bulunan çalışanlar içeride bulunan hayvanların zarar görmemesi için soruşturma süresi boyunca görevlendirildi. Ekipler, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı tesis etrafında güvenlik önlemi aldı.

Çiftlik, yılda 5 milyon yumurtacı Çiba Ameraucana Civcivi ile yıllık 40 milyon 'Mavi Yumurta' üretimi hedefiyle 4 Kasım 2017'de Sakarya'nın Taraklı ilçesinde açılmıştı. Açıldığı günden itibaren 'Usulsüz faaliyet' iddiasıyla sık sık gündeme gelmeye devam ediyor.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]