Taraklı'da sandık kurulu görevlilerine eğitim verildi

Taraklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ve İlçe Seçim Kurulu işbirliğinde Seçim Sandık Kurullarında görev alacakların eğitimi için seminer düzenlendi.

Taraklı Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve İlçe Seçim Kurulu Müdürü Elif Eray tarafından verilen seminere seçim sandıklarında görev alacak sandık kurulu başkanları ve sandık görevlileri katıldı.

\'Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi\' konulu program kapsamında 7 Haziran\'da yapılacak genel seçimlerde sandık kurullarında görev almak isteyen sandık kurulu başkan ve üyeleri, eğitime katılarak sertifika alacaklar. Taraklı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünce açılan \'Sandık Kurulu Görevlilerinin Eğitimi\'ne sandıklarda görevliler katıldı. İlçe Seçim Kurulu Müdürü Elif Eray tarafından verilen görsel destekli sunumda;\'Sandık Kurullarının görev ve yetkileri,sandık çevresi ve alanında bulunabilecekler,düzenin sağlanması, yapacakları işlemler, oy kullandırılması,kullanılan oyların tasnifi,engelli ve hastaların, okuma yazma bilmeyen seçmenlerin ve sandık seçmen listesine kayıtlı olmayan seçmenlerin oy kullanmaları, sayım ve dökümün tutanağının düzenlenmesi ve ilan genelgesi konusunda eğitim verildi. Seçimin sağlıklı ve huzurlu bir şekilde gerçekleşebilmesi için yapılması gereken konular anlatıldı.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]