"Taksi Durağı" büyük beğeni aldı

Sapanca Kültür ve Tiyatro Topluluğu’nun sergilediği Taksi Durağı adlı oyun, her sahnesiyle seyirciden yoğun alkış aldı

Yirmi yıldır Sapanca’da tiyatro severlerin büyük beğenisini kazanan Sapanca Kültür ve Tiyatro Topluluğu(Saküt), Saü Sapanca Turizm Fakülte Sahnesi’nde, dopdolu bir salona sergilediği Taksi Durağı adlı oyunla büyük beğeni aldı. Ünlü oyun yazarı William Shakespeare’in Othellosu’ndan Can Doğan’ın uyarladığı oyun, seyircilere uzun yıllar unutulmayacak bir performansla sergilendi.

Oyunda Murat Sait Sönmez, Emrah Pehlivanoğlu, Ebru Medet, Ebru Öksüz, Hüma Hande Macaroğlu, Erdem Çayan, Emre Sunar, Selim Bölük ve Cemal Karaağaç rol aldılar. Sapanca Belediyesi ve Halk Eğitim Merkezi’nin değerli katkılarıyla sahnelenen oyunun müzikleri, Tuğba Karakuş ve Emre Karaağaç tarafından hazırlandı. Oyunda Sahne Amiri olarak Hasan Fehmi Çorbacıoğlu görev yaptı.

Taksi Durağı adlı oyunun ilk sahnesinden son saniyesine kadar büyük bir dikkatle oyunu izleyenler, oyuncuların sahne performansına hayran kaldıklarını ve Sapanca’da böylesine kaliteli bir tiyatro oyununun hazırlanmasıyla ilgili Saküt’ü ve oyuncuları takdir ettiklerini belirttiler. Oyunun, Sapanca’da tiyatro çalışmalarını başlatan merhum Mustafa Suphi’ye adanması da oyunu seyredenlerce takdir edildi.

Oyunu izleyenler arasında bulunan Sapanca Kaymakamı Ali Ada ve eşi, oyuncular ve teknik ekip için övgü dolu sözler söyledi. Sapanca’da sergilenen bir oyunda, oyunculuk düzeyinin çok üst seviyelerde sahneye yansımasından ötürü etkilendiğini gizlemeyen Kaymakam Ada, Saküt’e, hazırlanan diğer oyunlarda da üstün başarılar diledi.

Saküt’ün Sapanca İlçesi’ndeki yirminci yılında, unutulmaz oyunu olan Taksi Durağı’nı bir kez daha, değişik bir yorumla seyirciyle buluşturmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Saküt Yönetmeni Cemal Karaağaç, Sapanca Kaymakamı Ali Ada birlikte oyunlarını izleyen tüm misafirlere, oyuncularına, oyunun teknik ekibine ve sponsorlara teşekkür etti.

Taksi Durağı’nı kaymakam Ada dışında, Sakarya Güzel Sanatlar Derneği(Sagüsad) Başkanı Müjgan Zaman, Sagüsad yönetim kurulu üyeleri ve fotoğraf sanatçıları Cihat Çavdar ve Servet Sezgin, Kaymakamlık Yazı İşl. Md. Hüseyin Remzi Biçer, Sapanca Bld.Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Şafak Başoğlu, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Hatice Şahinoğlu ile Turizm Fakültesi’nden kalabalık bir akademisyenler topluluğu izledi.

Saküt’ ün 2017 yılı içinde sergileyeceği, Federico Garcia Lorca’ nın Kanlı Düğün (Bodas de Sangre) adlı oyununun da süratle hazırlandığını açıklayan ve Taksi Durağı gibi, seyircinin sıcak ve samimi reaksiyonlarına sahne olan oyunlarıyla, 8-19 Mayıs 2017 tarihlerinde düzenlenecek İstanbul Şehir Tiyatroları Genç Günler Tiyatro ve Festivali’ ne katılacaklarını vurgulayan Karaağaç, Sapanca tiyatro tarihi için büyük gurur vesilesi olacak festivalde de etkili bir oyun sergileyeceklerine inancının tam olduğunu belirtti.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]