Takipçimizden "kaynak kitap" tepkisi

Okullarda kaynak kitap alınmasının yasaklanmasına tepkiler gelmeye devam ediyor.

Sakarya'da son günlerde gündemde olan kaynak kitap tartışması sürüyor. Okullarda kaynak kitap alınması yasaklanmış, bu kurala uymadıkları iddiasıyla 4 okul müdürü açığa alınmıştı. Kaynak kitap yasağına birçok veli tepki gösterirken, bir tepki de takipçimiz Emre Uludere'den geldi.

Kaynak kitap alımının zorunlu olmadığını söyleyen Uludere, düşüncelerini şöyle anlattı:


"Son bir hafta içerisinde Sakarya kamuoyunun okullardan istenildiği söylenen kaynak kitaplar hakkında valiliğin araştırma yaptığı, buna istinaden bazı okul müdürlerinin açığa alındığı ve bunun peşinden okul aile birliklerinden peşpeşe açıklamalar geldi. Bu durum karşısında eski bir okul aile birliği yöneticisi olarak bir iki satırda ben birşeyler yazmak istedim.

Her veli çocuğunun iyi bir eğitim almasını ve almış olduğu eğitimle, donanımlı bir birey olmasını, bunun neticesinde vatanına milletine hayırlı evlat olması için elinden gelen tüm çabayı sarf eder. Okul başladığı ikinci veya üçüncü haftasında sınıf öğretmenleri toplantı yapar toplantıda yeni eğitim öğretim döneminde yapılacaklar ve yapılmasını istedikleri tartışılır. Tartışmanın konularından biride kesinlikle kaynak kitaplardır. Kaynak kitaplar %90 oranında veli talebiyle gerçekleşir ve bunu almak için ne baskı nede herhangi bir durum söz konusudur. İsteğe bağlıdır kimse kimseye bunu almakla yükümlüsün diyemez ve demez.

Kaynak kitap hakkında açığa alındığı söylenen okul müdürlerinden birisi de Mithatpaşa Ortaokulu müdürüdür. Kendisiyle bir hukukumuz yoktur. Sakarya ilinin orta okullar içerisinde eğitim ve öğretim bakımından en başarılı okullar arasında başı çektiğini biliyorum. Her sene fen lisesine çok sayıda öğrenci gönderdiklerini duymuştum. Spor alanındaki Türkiye çapındaki başarılarına ayrı bir sayfa açmak gerekir zaten. Okul yeni tertemiz, yöneticiler mükemmel keza öğretmenleri bir birinden başarılı böyle bir başarı grafiği olan okulla böyle sudan sebeplerle adının anılması ve imajının zedelenmesi ne kadar faydalı olur bilinmez. Sakarya halkıyla bir bütün olmuş değerli valimizin böyle başarı grafiği yüksek olan okullara desteklerini vermesini ve bu tür karalama kampanyalarına müsaade etmeyeceğine inanmaktayım."

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]