Suriyelilerle kavga edenler tespit edilecek

Suriyelilerle kavga edenler mobese ve sosyal medya paylaşımlarından tespit edilecek.

Hendek'te dün gece çıkan olaylarda yaralanan 10 Suriyeli, hastanedeki tedavilerinin ardından bu sabah taburcu edildi. Polis 2 kişiyi gözaltına alırken, olaylara katılanları mobese görüntüleri ve sosyal medya paylaşımlarından tespite çalışıyor.

Hendek'te dün bir fabrikada bölüm sorumlusuyla kavga eden Suriyeli işçinin, yakınlarıyla birlikte gelip işçilerin bulunduğu servise taş ve sopalarla saldırdığı olayın ardından, akşam da ilçe merkezinde toplanan yüzlerce kişinin, yoldan geçen 6 Suriyeli sığınmacıyı sokak ortasında dövdükten sonra Suriyeli ailelerin kaldığı bazı evlere de girdiği bilgisine ulaşıldı.

Yaklaşık 150 kişilik kalabalığın katıldığı olaylar güçlükle engelleyen polis, Suriyelilerin kaldığı evlerde sabah saatlerine kadar güvenlik önlemini sürdürdü.

Çıkan olaylarda yaralanan Suriye uyruklu 10 kişi de Hendek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Hastaneye getirilen Mahmut Al Muhlif (27), Tarım Muhammet Matat (19), Hasan İbrahim Al Selam (23), Abdulkadir Seyyid Ali (19), Sami Assammir (23), Kahtein Adnan Suid (25), Ahmet Adnan Seyyid (20), Abdullah Müslih Abdül (22), Hamit İbrahim Suud (21) ve Muhammet Ayvad(30) tedavilerinin tamamlanmasının ardından bu sabah taburcu edildi.

MOBESE VE SOSYAL PAYLAŞIMLAR İNCELENİYOR

Sosyal medya üzerinden haberleşerek toplanan grubun gerçekleştirdiği olaylara karıştıkları belirlenen Recep D. ile Muhammet M.E. gözaltına alındı. Polis olaylara katılan diğer kişileri belirlemek için hem Mobese görüntülerini, hem de sosyal medya paylaşımlarını incelemeye aldı.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]