"Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Sakarya Şubesince başlatılan "Suriye'de Acil Una İhtiyaç Var" kampanyası kapsamında toplanan 50 ton un, Hatay'ın Reyhanlı ilçesine gönderildi.

 Şube Başkanı Sebahattin Aydın, çadır kentler ve Suriye'nin Türkiye'ye yakın bölgelerinde yaşayan insanların ekmek ihtiyacı için un kampanyasını başlattıklarını söyledi.

Aydın, Reyhanlı'da un bulamadıkları için 22 fırının üretim yapamadığını, Suriye'de ekmek sıkıntısının ciddi boyutlara ulaştığını vurgulayarak "Reyhanlı ve Kilis'te ihtiyaç çok ciddi şekilde artmış durumda. Rusya'nın bölgelerde yapmış olduğu bombardıman sınır bölgelerimize yönelik olarak bir göç dalgası başlatmış durumda. İnsani kriz her geçen gün artıyor. Bu saldırılara karşılık mazlum Suriye halkının yanında olmamız insani ve ahlaki sorumluluğumuzun bir gereği" diye konuştu.

Kampanyaya Sakarya halkının kısa bir süre içerisinde ilgi gösterdiğini belirten Aydın, şunları kaydetti:

"İki tırımız yola çıktı, 50 ton un gönderiyoruz. Kampanyası kapsamında önümüzdeki hafta hedefimiz iki tır daha yola çıkarmak. Yardımsever davranışlarından dolayı hemşehrilerimize, Suriye halkı adına teşekkür ediyoruz. Kampanyaya katkı sağlamanın bir insanlık görevi olduğunu hatırlatarak, ümmeti desteğe çağırıyoruz. Vatandaşlarımız, Sakarya İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardim Derneği Turkiye Finans Adapazarı Şubesi TR16 0020 6001 0901 7300 5800 02 İBAN  numarasına destek verebilirler."

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]