Suç üstündeyken yakalandılar!

İki ayrı kuyumcuya değeri düşük altın bilezik satmak isteyen iki kişi tutuklandı.

Sakarya'da Ö.E ve K.T isimlerindeki şahıslar, geçtiğimiz Çarşamba günü elindeki düşük değerli-sahte bilezikleri 2 ayrı kuyumcuya satmaya çalıştılar. Kuyumcuların sahteliği farketmesi üzerine zanlılar, işyerlerinden uzaklaştırıldılar. Fakat Asayiş Şube Müdürlüğü peşlerine düşüp zanlıları yakaladı. Yakalanan zanlılardan Ö.E.'nin üzerinde 2, K.T.'nin üzerinde 14 adet sahte bilezik ele geçirildi. Şahıslar Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı üzerine gözaltına alındı.

Yapılan araştırmalar doğrultusunda zanlı Ö.E.'nin daha önce başka bir kuyumcuya gidip 2 bin 650 TL'ye sahte bileziklerden sattığı öğrenildi. Olayın ardından şahıslar, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandılar.

Olayla alakalı Sakarya Valiliği'nden şu açıklama geldi:

' İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 18/10/2016 günü İlimizde faaliyet gösteren iki ayrı kuyumcuya değeri düşük altın bilezik satmak isteyen ve kuyumcuların bileziklerin sahte olduklarını fark etmesiyle işyerlerinden uzaklaşan şüpheli Ö.E. Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince takip edilmiş, akabinde yanında diğer şüpheli olan K.T. ile birlikte yakalanmış, şahıslardan Ö.E.nin üzerinde 2 adet, K.T.nin üzerinde 14 adet değeri düşük bilezik ele geçirilmiş, şahıslar Cumhuriyet Savcısının talimatı ile gözaltına alınmışlardır. Şahısların başka kuyumculara da girmiş olabileceği değerlendirerek yapılan çalışmalar neticesinde Ö.E.nin ilimizde faaliyet gösteren bir başka kuyumcuya giderek değeri düşük altın bilezik sattığı (yaklaşık 2.650 TL.ye) tespit edilmiş, şahıslar 19/10/2016 günü çıkarıldıkları adli mercilerce tutuklanmışlardır. İl Emniyet Müdürlüğü olarak her türlü suç ve suçlularla mücadeleye etkin ve kararlı bir şekilde devam edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. '
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]