Spor engel tanımıyor

Atatürk Spor Masa Tenisi Antrenman Salonunda çalışmalarını yürüten Yenihayat Paralimpik Spor Kulübü sporcuları , İl Antrenörü ve aynı zamanda Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Masa Tenisi Milli Takım Antrenörlüğü de yapan Semih Yenihayat nezaretinde yeni dönem çalışmalarına başladı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Masa Tenisi Antrenörü Semih Yenihayat; “Bedensel Engelli Sporlarında olan Masa Tenisi branşında ; geçmiş yıllarda edindiğimiz yarışma tecrübeleri ve başarılar göz önüne aldığımızda, ilimizde bu alanda engelli sporcuları sahip çıkmak ve onlara spor yaptırarak, toplumun içerisinde saha fazla kalarak, moral vermek hedefinde olduklarını ifade etti .

Bedensel Engelliler İl Temsilcisi ve Aynı zamanda Yeniyahat Paralimpik Spor Kulüp Başkanı Selim Özen ; “İlimizde yaşayan engelli bireylerin spor ile yaşamın içinde var olmalarının önemine değinerek fırsat eşitliği ilkesi içinde Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Fatih Çelikel’in desteği ile ilimizde engelli sporları konusunda birçok ulusal spor organizasyonu gerçekleştirerek bu alanda bir çok ilkleri gerçekleştirmiş olduk” dedi.

Özen ; Sakarya Yüzme Havuzu içinde Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı olarak sportif faaliyetlerin sağlıklı yürütülmesi adına İl Müdürümüz Fatih Çelikel’in katkısı ile “Engelli İl Spor Merkezi “ açıldı. Engelli erişimine uygun olan tesisimizde , bir çok eğitim faaliyetleri ve engelli sporları konusunda bilgi almak isteyen ve spor yapmak isteyen engelli bireylere yardımcı oluyoruz. 8 sportif branşta , lisanslı 85 sporcumuz bulunmakta. Bu sporcuların 35 tanesi de bedensel engelli sporcu olarak kulüp çatısı altında , sportif çalışmalarını uzman antrenörler nezaretinde yürütmekte. Ülkemizde Engelli Spor Okullarının oluşması gerekmekte. Bu alanda ilimizde yapılan çalışmalar ışığında ilimiz büyüklerinden talebimiz , ricamız ülkemizde bir ilki gerçekleştirmek adına Sakarya’mızda Engelli Spor Okulu yapılmasını talep etmekteyiz. Sportif alanda yürütmüş olduğumuz çalışmalarda , bize her zaman destek olan başta İl Müdürümüz Fatih Çelikel’e herkese teşekkürlerimi sunarım “ şeklinde konuştu.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]