SP'li Yıldırım, "Terörün tek çözümü İslam kardeşliğidir"

Saadet Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Eyüp Yıldırım, katıldığı radyo programında, “Terör sorununun tek çözümü İslam kardeşliğinden geçer” dedi.

89.3 Radyo Net’de “Hülya Sürücü ile Detay Seçim Özel Programı”na konuk olan Yıldırım, “Kürt kardeşlerimizin sorunlarını HDP değil, Saadet Partisi çözer” şeklinde konuştu.

Canlı yayında, teröre kesin çözümü müzakere masalarında aramanın doğru olmadığını vurgulayan Eyüp Yıldırım, çözüm sürecinin de zamanla bir çözülme sürecine dönüştüğünü öne sürdü.

İşte Saadet Partisi Sakarya Milletvekili Adayı Eyüp Yıldırım’ın terör meselesine ilişkin olarak canlı yayında yaptığı o açıklamalar:

“HDP kürt kardeşlerimizin sorunlarını çözemez. Terör örgütü ile bağlantılı olanlar, terör örgütlerine terörist diyemeyenler terörü çözemez. Avrupa Birliği Bakanlığını kuranlar, Amerika’yı müttefik kabul edenler ve “Avrupa Birliğine girmeliyiz” diyen Ak Parti, MHP, CHP ve HDP terör sorununu çözemez.

“Kandil dağlarında silah fabrikaları mı var?”

Seçmene soruyorum; Allah aşkına Kandil dağlarında silah fabrikaları mı var? Bu silahlar nereden geliyor? Fransa’dan, Amerika’dan ve İsrail’den geliyor bu silahlar... Siz Batının yanında durarak terörü çözemezsiniz. Sizin durduğunuz nokta İslam kardeşliği olmalı.

“Kürt kardeşlerimizin sorunlarını Saadet Partisi çözer”


Terörün çözümü İslam kardeşliğinden geçer. Kürt kardeşlerimizin sorunlarını çözecek olan Saadet Partisidir. Doğu ve Güneydoğu’ya yatırım yapan, sanayiyi o bölgede destekleyen ve oralara en çok yatırımı yapan parti Saadet Partisi olmuştur. Manevi anlamda da yatırım yapmıştır.

“Çözüm İslam kardeşliği”

Kürt kardeşlerimizin sözcülüğünü yapanların, Kürt kardeşlerimizin sürülerini öldürdüğünü, ekinlerini yaktığını, evlatlarını askere yolladıktan sonra PKK’nın “bir çocuğunu daha dağa yollayacaksınız” diye baskı yaptığını bu insanlar iyi biliyor. Batıya göç edenlerin, Batıda çare aradıklarını hepimiz biliyoruz. Türkiye terör belası ile karşı karşıyadır. İşte tekrar söylüyorum terör İslam kardeşliği ile çözülür.

Çözüm süreci Türkiye için gerekli bir süreçti. Çözüm süreci neydi? Saadet Partisi olarak iktidara sorduk, çözüm süreci nedir? İçeriği nedir? dedik. Maalesef iktidar partisi bize politik cevaplar verdi.

“Çözüm süreci, çözülme sürecine dönüştü”

Çözüm sürecinin çözülme sürecine gittiği söylediğimizde, bize “insaf edin” diyorlardı. Anaların ağlaması bitmedi. Şu anda sadece analar değil, milletçe hepimiz ağlıyoruz. Çözüm süreci, terör ve terörist ile müzakere sürecine dönüştüğünden sonuçsuzluğa uğramıştır. Bizim çözüm sürecinde muhatap kitlemiz halkımızdır. Kürt kardeşlerimizin her zaman kendine rehber edindiği sivil önderleridir. Çözümü terör örgütleri ile müzakere masalarında aramamalıyız.”

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]