Sözleşme imzalanmayınca 100 işçi greve çıktı

Arifiye İlçesi'nde bulunan bir otomotiv yan sanayi fabrikasında çalışanlardan 100 Çelik-İş Sendikası üyesi, sözleşmede anlaşmaya varılamaması üzerine greve başladı. Fabrikada sendika üyesi olmayanlar ise çalışmaya devam ediyor.

Sakarya 1'inci Organize Sanayi Bölgesi'nde araçlar için kalorifer motorları, silecek motorları ve havalandırma sistemleri üreten bir fabrikada, Çelik-İş Sendikası'na bağlı 100 işçi 4 aydır süren sözleşme sürecinin ardından sonuç alınamayınca greve çıktı. Fabrikada 200 kişi çalışırken, sözleşmede ücret artırımı isteyen 100 Çelik-İş Sendikası çalışanı görüşmelerin olumsuz geçmesinin ardından bugün greve başladı.

Çelik-İş Sendikası Genel Eğitim Sekreteri Ferhan Öner fabrikanın önünde yaptığı açıklamada, "4 aydır burada sözleşme sürecindeyiz. Fakat olumlu sonuçlanmadı. Dün gece bir görüşme içerisindeydik. Fakat rakamlar doğrultusunda hedeflerimize ulaşamadık. İşveren belirli bir noktaya kadar esnedi. Biz de esneme payımızın maksimumuna kadar esnediğimiz bir taslak hazırlamıştık. Fakat o noktada buluşamadığımız için grev kararı aldık. Bu grev kararını işçi ile beraber aldık. Biz Çelik-İş Sendikası olarak emeğin emekçinin yanında olan bir sendikayız. Grevimiz hayırlı uğur olsun" dedi.

Çelik-İş Sendikası Sakarya Şube Başkanı Rıfat Kurt ise anlaşmaya hazır olduklarını belirterek, "Savaşmak değil, hak aramak için buradayız. 1 saat sonra davet etsinler 1 saat sonra çalışan ve işçi emekçi arkadaşlarımızın taleplerini tamam dedikleri an sözleşmeyi imzalar, elimizi uzatır işimize kaldığımız yerden devam ederiz" diye konuştu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]