Sosyal medya hırsızları Sakaryalı yazarın hayranlarını korkuttu

Sakaryalı yazar Yasmin Korkut’un sosyal paylaşım sitesi Facebook’unu ele geçiren hackerlar; bu sayfada sanki eşi Engin Korkut yazmış gibi “Az evvel geçirdiği trafik kazası sonucu Yasmin Korkut hakkın rahmetine kavuşmuştur!” yazısı ile okuyucuları şoke uğradı.

Sosyal Medya’da bu yazıyı okuyan akraba, dost, arkadaş ve okuyucuları; hemen Yasmin Korkut ve eşi Engin Korkut’u arayarak, durum hakkında gerçek bilgiyi alırken, olayı duyan Sakaryalı yazar Yasmin Korkut’ta sosyal medya hırsızlarının yapmış olduğu olayın şokunu yaşadı. Olayın ardından hemen savcılığa başvuran Yasmin Korkut, akraba, dost, arkadaş ve okuyucularını arayarak, kendisinin sağ olduğunu duyurdu. Konu hakkında “Sosyal Medya Hırsızlarına Dikkat!!!” başlığı ile açıklama yayınlayan Yasmin Korkut şu sözlere yer verdi:

Böyle bir şeyi bir daha yaşamamak ve sizlere de yaşatmamak için dua ediyorum!

“Geçtiğimiz günlerde yaşadığımız üzücü bir olayı aktarmak isterim okuyucularıma. Herkes gibi belli başlı sosyal ağlar üzerinden okuyucularımızla iletişimde olmak adına, yaptığımız projelerimizi ve güzel anlarımızı paylaştığımız sayfalarımız var bizimde. O gece yine birkaç yazımı yazdım ve uyumak üzere kapattım her bir şeyi. Sabah işlerim dolayısı ile İstanbul'a yola çıktım. Dönüş yolunda ilerlerken saat öğlen üzeri eşim aradı; sesi öyle kötüydü ki konuşamıyordu. Arabayı körfez yakınlarında yol kenarında bulunan ceplerden birine çektim durdum dörtlülerimi yakarak. İyimisin? Nerdesin? diye sorarken sesinde ki tedirginlik beni tedirgin etti. Oysa sabah beni yolcu etmişti. Dönüyorum ben, eve geçeceğim de sen iyi değilsin bir şey mi oldu dedim. Gerçekten de iyi değildi! Gece sosyal medyada yazdığım yazıdan sonra sayfamı açıp kontrol edecek vaktim olmamıştı. Meğerse sosyal medya Hırsızları sayfamı çalmışlar ve oradan şöyle bir yazı paylaşmışlar; az evvel geçirdiği trafik kazası sonucu Yasmin Korkut hakkın rahmetine kavuşmuştur! enginkorkut diyerek te eklemişler. Tabi bu yazı tüm gönül dostlarımı ve sevenlerimi gerçek anlamda şoka sokmuş!

Korkudan beni aramaya cesaret edemeyen onlarca kişi eşimi arayarak bilgi almak isteyince normal olarak eşim çok kötü dakikalar geçirmiş. Bunun yanı sıra kalp hastası annemde fenalık geçirmiş, çocuklarım ise bitik vaziyette. Şimdi buradan soruyorum bu ahlaksız kişi ya da kişilere: Sayfamı çaldınız iyi güzelde böyle bir paylaşımı hangi zihniyetle yaptınız! Hiç mi insanlık duygunuz kalmamış sizin! Birilerinin hayatını riske attığınızın farkında olmazmısınız siz! Bu ne hırs, bu ne şiddet yaşadığınız bana karşı! Her şeyi anlayabilirim de birinin ölümü sizi bu denli nasıl mutlu edebilirde bu yazıyı yazabilirsiniz! bunu algılayamıyorum. Ne aralık toplum olarak bu kadar kötü oldunuz! Yazıklar olsun! Şunu da eklemek istiyorum: o yaptığınız paylaşımdan sonra evimi sanki cenaze evi gibi doldurdunuz, ağlamaklı düştü sevenlerim evime ve beni gören herkes sınırsız küfür artı beddua ediyor şahsınıza. Yaşadığıma da dua ettiler sevinçle. Bununla fazla iflah olmazsınız sanırım!

Gerekli yasal süreci başlattık. Umuyorum ki adalet yerini bulacaktır! Merak etmeyin sayfa sayfa ifşâ edeceğim o kişi ya da kişileri. Buradan tüm sevenlerime selam ve sevgilerimi gönderiyorum! ben ölmedim! Yaşıyorum! Sizleri seviyorum! Böyle bir şeyi bir daha yaşamamak ve sizlere de yaşatmamak için dua ediyorum! Kendimi ölmüşte dirilmiş gibi hissediyorum :) Tabi bu işin esprisi. Rabbim her birimize sağlıklı uzun ömürler versin!.. Yasmin Korkut”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]