Söğütlü'deki vahşi mağara turizme açılacak

SAKARYA'nın Söğütlü İlçesi'nde bulunan vahşi mağaranın turizme açılması için çalışmalar başlatıldı. Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç Maden Tetkik ve Arama(MTA) mağaranın turizme açılması yönünde olumlu rapor verdiğini söyledi.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç geçen Mayıs ayında vahşi mağarayı gündeme getirerek turizme açılması çağrısı yaptı. Başkan Genç, MTA yetkilileri ile mağara içersinde incelemelerde bulunarak çalışmaları başlattı. Aradan geçen sürenin ardından MTA yetkililerinden olumlu sonuç geldi. Mağaranın turizme açıldığı taktirde çevreye büyük ekonomik ve sosyal katkı sağlayacağını belirten Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç, şöyle dedi:

"Gelen MTA raporlarında mağarının vahşi turizme açılabileceğini ve bu şekilde hizmet verilebileceği açıklandı. Mağara yakınında bir de doğal gölümüz bulunmaktadır. Gayemiz, o bölgede bu iki doğallıktan yararlanarak yaklaşık olarak 100 dönümlük bir alanı doğa parkı ve vahşi mağara turizmine açmaktır. Bunu gerçekleştirecek işletmecide mevcuttur. Bu projemizi gerçekleştirdiğimiz takdirde çevreye çok büyük ekonomik ve sosyal katkı sağlayacağını, yaptığımız araştırmalardan anlıyoruz. Türkiye’de ilk olacak olan bu güzel çalışmayı, önümüz deki yaz başaracağımıza ve gelen insanların özel giysiiler giyerek mağarayı ziyarete başlayacağına inanıyorum."
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]