Söğütlü'de festival coşkusu devam ediyor

Söğütlü Festivali'nin 2. gününde ‘Söğütlü’de Tarım’ ve ’15 Temmuz ‘ fotoğraf sergisi büyük ilgi gördü.

Marmara Bölgesinin en kapsamlı festivali olan Söğütlü Festivali, büyük bir coşku ile başladı. İlk dakikalardan itibaren yoğun bir hareketliliğin olduğu festivalde ilk gün Söğütlü'de geleneksel hale gelen Söğütlü'de Tarım Fotoğraf Yarışması'nın ödül töreni gerçekleşti.

Yarışmaya katılan 214 fotoğraf arasından birinci, ikinci, üçüncü, mansiyonlar ve sergilenecek fotoğraflar sahiplerine ödülleri teslim edildi.

Yarışma Sonucu; birinci İhsan Korkut, ikinci İsa Cida, üçüncü Hüseyin Can olurken mansiyon derecesi alanlar ise Aygül Öztürk, İsa Cida, Adnan Dönmez oldu.

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç yaptığı açıklamada: " Söğütlü'de Tarım konusunu belirlerken, insanları bulunduğu yerde besleyen, istihdamı yaygınlaştıran, toplumsal dengeyi koruyan, sosyal paylaşımı, refahı, adaleti destekleyen ve kültürün korunması noktasında kontrol mekanizması oluşturan önemli bir değer olan tarım fikri bizi oldukça heyecanlandırmıştı. Bu nedenle ilçemizde geçim kaynaklarından birini oluşturan tarımın önemi ve tarımla ilgili sosyal, bireysel duyarlılığın gelişmesi amaçlanarak Söğütlü'de Tarım konulu fotoğraf yarışması düzenlenmiştik. Fotoğraf sanatçılarında oldukça dikkatini çekmiş olmalı ki güzel bir katılım oldu.

Biz bu yarışmayla aynı zamanda bereketli ve iklim olarak zengin ilçemizde, soframıza gelen her şeyi alın teriyle üreten çiftçilerimizi ve tarıma ilişkin duyarlılığı artırarak ilçemizdeki tarımının görsel envanterinin çıkarılmasını da sağlanmış olduk. İlçemizin tanıtımı, kültür ve sanatının gelişmesi için önem arz eden fotoğraf yarışmasında İlçenin dört bir yanındaki güzellikleri fotoğraf karelerinde bir araya getirmek ve gelecek kuşaklara aktarmak olan hedefimizde böylece gerçekleşmiş oldu.

Söğütlü'de geleneksel hale gelen fotoğraf yarışmaları yeni temalarla devam edecektir. İlgilenen herkese teşekkür ederim." dedi.

‘Söğütlü’de Tarım’ adlı fotoğraf yarışması sergi açılışının ardından, 15 Temmuz Darbe girişimin en karanlık ve ateşli yaşandığı Sakarya'dan görüntüler ile oluşan 15 Temmuz Fotoğraf Sergisi açıldı. Her biri o gecenin anılarını taşıyan fotoğraf sergisini gezen protokol ve misafirler oldukça duygulandılar.

Fotoğraf Sergisi'nin açılışını yapan Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç kurdeleyi kesmesinin ardından konuşmasında:

"Bizim en büyük festivalimiz, bayramımız ülkemizin bekasıdır. Bu yıl festivalimizde şehitlerimizi anmak ve hain darbe gecesini unutmamak unutturmamak için böyle bir organizasyon yaptık.

Ülkemizin bekası için canını hiçe sayıp Darbe girişimine karşı duran, göğsünü İstikbaline siper eden ve bu uğurda şehit düşen yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. " dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]