Söğütlü protokolünden çiftçilere ziyaret

Çiftçiler Haftası sebebiyle Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çiçekli, Belediye Başkanı Hüseyin Genç ile İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Gürkan çiftçileri ziyaret ederek ilçedeki tarım üzerine sohbet ettiler.

Son günlerde İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından bitkisel ve hayvansal üretim konularında çiftçi kursları açılmaya başlanmasının ilçedeki tarımı daha da hareketlendireceğine özellikle dikkat çektiler.

Bu proje ile bayan çiftçilerimize yönelik Temel Dış Mekan Bitkileri Yetiştiriciliği konusunda kurs açıldığını belirten Gürkan Proje hakkında çiftiçilerimize bilgi vererek: "İlk kursumuz başladı ve an itibarıyla 12 kursiyer bulunmaktadır. Eğitimler İlçe Müdürlüğümüz Ziraat Mühendisleri tarafından verilmektedir. Kurs kapsamında Teorik eğitimler Halk Eğitim merkezi dersliklerinde sürdürülürken uygulama eğitimleri Yeniköy Mahallemizde bulunan çiçek üretim serasında gerçekleştirilmektedir. Kurs ile bölgemizde hızla gelişen iç ve dış mekan süs bitkileri üretimine kalifiye personel temini ve bu iş ile uğraşanlara teknik bilgi, beceri kazandırılması amaçlanmaktadır." dedi.

Başkan Hüseyin Genç: " Tarımın ülkelerin beslenme, istihdam ve kalkınması için önemli ve stratejik bir sektör olduğunu biliyoruz. İnsanoğlu var olduğu sürece tarım, stratejik önemini hiçbir zaman yitirmeyecektir. Türkiye de Milli ekonominin temeli tarımdır. Çünkü istisnasız bütün insanlık tarım sektörünün yani gıdanın tüketicisidir. Bu nedenle dünya döndükçe tarım sektörü var olacak ve stratejik olarak önemini her geçen gün artıracaktır. Söğütlü ekonomisine yön veren öncelikli sektörlerin başında sanayi ve tarım sektörü olduğunu biliyoruz. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 50’si tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Bu nedenle ilçemizde geçim kaynaklarından birini oluşturan tarım ve hayvancılık konusundaki her değişimi ve gelişimi yakından takip ediyoruz. Bu tip projeleri de belediye olarak sonuna kadar destekliyoruz." dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]