Söğütlü Çanakkale Tarih ve Kültür Turunda

Söğütlü Belediyesi’nin Kültür Turları kapsamında gerçekleştirdiği Çanakkale gezilerinin bu yıl ikincisi düzenlendi.

Her yıl ilçe halkının yoğun ilgiyle katıldığı "Çanakkale Tarih ve Kültür Turları" bu yılda gerçekleşti. Geziye katılan vatandaşları uğurlayan Belediye Başkanı Hüseyin Genç, Söğütlü halkının, Çanakkale ruhunu bizzat yerinde yaşamaları, bu duyguyu o essiz toprak üzerinde hissetmeleri için kültür turlarını düzenlediklerini söyledi.

Ücretsiz olarak düzenlenen Tarih ve Kültür Turlarına katılmak isteyen vatandaşların başvuruları Ak Masa tarafından alınarak listeler oluşturuldu. 23 mahalleden katılımların eşit olarak sağlanmasına özen gösterildi. Çanakkale tarih turlarında; Anzak Koyu, Çanakkale Mehmetçik Şehitliği, Ertuğrul Tabyası, Kanlı Sırt, Namazgah Tabyası, Conk Bayırı Siperleri gibi birçok tarihi mekan ziyaret edildi.

Gezi otobüslerinin hareket noktasına gelen Başkan Genç, Çanakkale gezisine katılan vatandaşlarla sohbet ederek: "Çanakkale bizim için önemli bir yer. Orada destan yazan aziz şehitlerimiz yatıyor. Vatanı, milleti, inancı ve onuru için yaşamlarını feda eden ve kanlarıyla suladıkları Çanakkale'yi geçilmez ilan eden şehitlerimize bizlerden selam götürün. Rabbim kazasız belasız bir yolculukla gidip dönmeyi nasip eder inşallah" dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]