Söğütlü Belediye Başkanı, Yağlı Güreş Kurultayı'nda

Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç geçtiğimiz hafta sonu Balıkesir ilinde gerçekleşen Kurtdereli Mehmet Pehlivan Türkiye Yağlı Güreş kurultayına katıldı.

Balıkesir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur’un ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyona İlimizden Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan ile birlikte katılan Hüseyin Genç, toplantının çok verimli geçtiğini söyledi. Konu ile ilgili açıklama yapan Başkan Genç “Türkiye genelinde yağlı güreş düzenleyen belediye başkanları ve Federasyon yetkilileri ile Balıkesir ilinde gerçekleşen kurultaya ilimizden Akyazı Belediye Başkanımız ile birlikte katıldık. Toplantı oldukça yararlı geçti. Toplantıda yağlı güreşlerin izleyiciye daha iyi nasıl ulaşır konusu ve özellikle sezon da gerçekleşen güreşlerin daha kaliteli hale gelmesi için yapılacak çalışmalar üzerinde duruldu ve hazırlanan rapor federasyon yetkilileri ile de paylaşıldı. Toplantı sonunda Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği Kurulmasına ve Türkiye de ata sporu yağlı güreşlerin daha kaliteli yapılması için çalışmalara başlanmasına karar verildi. Biz de Söğütlü Belediyesi olarak 32 yıllık güreş tecrübemizi katılımcılara aktardık. Yaptığımız organizasyonun güzelliğini ve önemini bir kez daha görmüş olduk. Bundan sonra da Ata sporumuz güreşe katkılarımız devam edecektir.” dedi.

Ayrıca Balıkesir Kurtdereli Mehmet Pehlivan Spor Salonunda 15 Temmuz Şehitlerimiz anısına, binlerce yıllık tarihe sahip yağlı güreş ilk defa kış ayında keçe zemin üzerinde yapıldı. Tarihe geçen bu olay sayesinde artık yağlı güreş 12 ay yapılmasının önü açılırken aynı zamanda yurtdışında da yapılma imkanı sağlayacak. 15 Temmuz Şehitleri adına düzenlenen organizasyonda Başpehlivan Recep Kara olurken ikinci Orhan Okulu ve üçüncüler Mehmet Yeşil ve İsmail Koç oldu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]