Sinan Oğan partililer ile buluştu

MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan kurultayda kavgaya ve karışıklığa müsaade etmeyeceklerini söyleyerek, "Kimse bizden ayrılık beklemesin. Bunlar birbirine düşecek diye düşünmesin. Buna asla müsaade etmeyeceğiz" diye konuştu.

Adapazarı'na gelen MHP Genel Başkan Adayı Sinan Oğan, TEM Otoyolu çıkışında partililer tarafından karşılandı. Bir düğün salonunda partililere seslenen Oğan, yapılacak olan kurultayda kavgaya ve karışıklığa müsade etmeyeceklerini ifade etti. Oğan, "Bize yakışır bir olgunlukta adaylar olarak, hepsi bu camianın adaylarıdır. Bu yarışa gireceğiz. Belki 10 aday, 12 aday gireceğiz, oradan emin olun ki; tek bir genel başkan olarak çıkacağız. Bu dava bizimdir. Burada kıymetli hazirunun önünde bir daha ifade etmek isterim ki; hiç kimse bizden bir ayrılık beklemesin. Kimse düşünmesin ki, bunlar birbirine düşecek, bunlar kavga edecek, asla buna müsaade etmeyeceğiz. Biz ülkücüyüz ve ülkücü ülkücünün öz kardeşidir" dedi.

'ÖNÜMÜZE BARİYERLERİ ÇEKTİKLERİ YERDE KURULTAYI YAPACAĞIZ'

Oğan, MHP Genel Başkanı'nın 10 Temmuz'da seçimli kurultaya gidileceğini ilan ettiğini belirterek, "Bu MHP için bir dönüm noktasıdır. Biz parti içinde, parti içi demokrasi mücadelesi başlattık. Ülkücü ülkücünün kardeşidir üslubu çerçevesinde kurultayı yapacağız. Tüzüğümüzün 67. fıkrasının ikinci maddesine göre bizim önce tüzüğümüzü değiştirmemiz lazım. Yargıtay da adaletli bir karar verdi. Genel başkanımız 'ülkücüler kurultay istiyor' sözüne ikna olmuş oldu. Bizim tüzüğümüze göre kurultayımızı olağan üstü şekilde gerçekleştirmemiz mümkün değildir. Tüzüğümüzü değiştirmemiz için arkadaşlarımız mahkeme kararıyla çalışmalara başlamıştır. Muhtemelen Pazartesi günü çağrı heyeti üyelerimiz bir araya gelecektir ve kurultayın tarihini açıklayacaklardır. Hareketimizi de mahkemelerden kurtarmamız lazım. Bize yakışır bir olgunlukta kurultaylarımızı gerçekleştirmemiz lazım. Bunun için 2 kurultay yapma zorunluluğumuz vardır. Önümüzde demir bariyerleri çektikleri yerde inşallah kurultaylarımızı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Oğan, 7 Haziran seçimlerinde parti olarak iktidar olmayı hedeflerken HDP'nin gerisinde kaldıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Biz 7 Haziran'da tek başına bir iktidar beklerken meclisin üçüncü partisi konumuna geldik. İstanbul gibi Osmanlı'nın başkenti Türk dünyasının göz bebeği bri şehirde HDP denen PKK'nın siyasi uzantısının gerisinde kaldık, Meclis'te ise ona eşit bir rejim çıkardık. Biz dedik ki biz buna itiraz ediyoruz. MHP, Türkiye'nin bütün itibarını yerle bir eden, işçiyi köylüyü, çiftçiyi perişan eden bu iktidarın karşısında yıpranmış dedik. Sonra partimizden ihraç edildik"
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]