Simit fırınından "Ay Yıldızlı" tepki

Sakarya sosyal medyada yayınlanan fotoğraf sonrası Hendek’te simit fırını işletmeciliği yapan bir aile Ay Yıldızlı Bayrak’tan oluşan simit yaparak mesaj verdi.

Hendek’te Osmanlı Simit Fırını işletme sahipleri Esra ve Atanur Aktürk çifti önceki gün sosyal medyada yayınlanan bir fotoğraf sonrası simitten Ay Yıldız yaparak Sakarya’lı tüm simitçiler adına Sakarya’nın tepkisine destek vererek ülkeyi bölmek isteyenlere de mesaj verdiler.

Sakarya’da bir simit fırınında çekilmiş bir fotoğrafın önceki gün sosyal medyada paylaşılması Sakarya halkının büyük tepkisine neden olmuştu. Tepkilerin ardından bu paylaşıma cevap gecikmedi ve Hendek’ten geldi. Osmanlı Simit Fırını işletmeciliğini yapan Aktürk ailesine ait işletmeden alışveriş tapan 2. OSB’de Makine Mühendisi olan Halil Hakan Oturak’ın gerçekleştirdiği ziyarette Ay Yıldızlı simit yaparak mesaj veren Aktürk ailesi “ Bu vatanın unundan, Sakarya’nın suyundan ekmek yiyenlerin bu millete ihanet etmesine asla müsaade etmeyeceğiz.

Makine Mühendisi Halil Hakan Oturak “ Sakarya halkı bin yıllık kardeşliğimize her zaman sahip çıkmıştır. Aktürk ailesi bu davranışı ile bu tavrın en güzel örneğini göstermiştir.  Böyle hassas bir dönemde anlamlı mesaj veren Aktürk Ailesine teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Haber: Mehmet Kavis

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]