Şiddete tepki olarak turuncu şemsiyelerle yürüdüler

İl Sağlık Müdürlüğü Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle Mücadele kapsamında çeşitli aktiviteler gerçekleştirmeye devam ediyor.

İl Sağlık Müdürlüğü paydaş kurum ve kuruluşlarla birlikte gerçekleştirilen konferans, yürüyüş, müzik ve tiyatro gösterisi gibi sanatsal faaliyetlere destek vermesinin yanı sıra, kadına yönelik şiddet konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla başka etkinlikler de düzenliyor.

Ruh Sağlığı Birimi tarafından koordine edilerek zaman zaman gerçekleştirilen çeşitli faaliyetlerle, kadına yönelik şiddetle mücadelenin sadece belli bir gün ve haftayla sınırlı kalmaması, sürekli gündemde tutulması hedefleniyor. Bu amaçla AKM önünde ve Çark Caddesinde açılan stantlarda sağlıklı yaşam aracından tv.kamu spotu yayını ile, şemsiye, rozet, şapka, bileklik, yaka kurdelası ve el kitapçığı dağıtılarak konuya dikkat çekildi.

Sağlık çalışanları ve vatandaşlar ellerine aldıkları turuncu şemsiye, balon ve açtıkları afiş ve pankartlarla Çark Caddesinden AKM önüne kadar yürüyüş yaptılar. Katılımın yoğun olduğu yürüyüş etkinliğine İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkan Yardımcısı Dr.Mümtaz Seyda da katıldı. Gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Sakarya Üniversitesi Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık Ana Bilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Tuncay Ayas, AKM'de Kadına Yönelik Aile İçi Şiddetle ilgili halka bir konferans verdi.
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]