Şeyh Muslihiddin Sohbetlerinde Manavlar Anlatıldı

Kaynarca İlçesi’ndeki Tarihi Şeyh Muslihiddin Camiinde her ay düzenlenen sohbetlerin üçüncüsünde ilimizin yerleşik halkı olan Manavların bölgemize nasıl ve ne zaman yerleştiği konusu belgelerle anlatıldı.

Araştırmacı Yazar Fahri Tuna’nın danışmanlığında, Kaynarca halkından Süreyya Vardar, Hatice Kara, Sadiye-Olcay Ceylan’ın organizasyonunda yapılan Şeyh Muslihiddin Sohbetleri’nin Aralık ayı konuğu Tarihçi-Yazar Resul Narin’di.

Sakarya Yerel Kültür Derneği Başkanı Necmettin Kırık ve yönetim kurulu üyelerinin yanısıra çok sayıda davetlinin katıldığı sohbet toplantısında Tarihçi Resul Narin “Şeyhlerden Kaynarca’ya; Bölge Manavlarının Tarihi” başlıklı bir konferans verdi.

Davetlilere yöresel mutfağımızın en güzel yiyeceklerinin ikram edilmesiyle başlayan sohbet programında Tarihçi Resul Narin uzun zamandır üzerinde çalıştığı bölgemiz hakkında önemli paylaşımlarda bulundu.  

Manavların, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuyla başlayan Sakarya bölgesine yerleşmeleriyle ilgili belgeler ışığında bilgiler aktaran Tarihçi Resul Narin’in konferansı büyük beğeni topladı.

Oldukça zevkli ve renkli geçen Şeyh Muslihiddin Sohbetlerinin 3.Programına konuşmacı olarak katılan Tarihçi-Yazar Resul Narin’e, sohbetlerin danışmanı Fahri Tuna ve organizasyon komitesi tarafından gecenin anısına kitap hediye edildi.

 
6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]