SESOB Başkanı uyardı 'Belgesi olmayan çalışamayacak'

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak ve yönetim kurulu üyeleri, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) Başkanı Hasan Alişan’a iade-i ziyarette bulundular. Ziyarette Alişan, yılbaşında sona erecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi (MYB) konusunda müteahhitleri uyardı.

BELGESİ OLMAYAN ÇALIŞAMAYACAK

SESOB Başkanı Hasan Alişan, “Artık ben ustayım diyen herkes inşaatlarda çalışamayacak. Yılbaşından sonra inşaatlarda çalışan kalıpçısından, sıvacısına, betoncusundan, duvarcısına, iskele kurum elemanından, boyacısına, hatta inşaat işçisine kadar herkeste meslek yeterlilik belgesi sorulacak. Bu belgeye sahip olamayanlar hiçbir şekilde çalıştırılmayacak, çalıştıran firmalara ağır cezalar uygulanacak” diyerek, bu belgenin önemine bir kez daha vurgu yaptı.

10 DALDA AKREDİTE


Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) tarafından Mesleki Yeterlilik Sınavını yapma yetkisini aldıklarını da hatırlatan Başkan Alişan, “Ahşap kalıpçı, betonarme demircisi, sıvacı, inşaat boyacısı, alçı sıva uygulayıcısı, betoncu, duvarcı, ısı yalıtımcısı, iskele kurum elemanı ve inşaat işçisi olarak 10 meslek dalında akredite olduk. Sizler yeter ki bu belgeyi almak istiyoruz deyin, istediğiniz gün, istediğiniz saatte sınav yapabiliriz” dedi.

SÜRE UZATILMALI

Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, bu konuda geç kaldıklarını belirterek, “ En kısa zamanda üyelerimizi bilgilendirerek, cezalı duruma düşmemeleri için gerekli uyarıları yapacağız. Zamanımız kısıtlı. Önümüzde bir ay gibi kısa bir süre var. Biz elimizden geldiğince işi hızlandıracağız. Ancak herkese ulaşmamız mümkün olmayabilir. Bu sürenin uzatılması için bir şey yapamaz mıyız?” diye sordu.

BAKANLIK UZATIR

Başkan Alişan, bunun kendi ellerinde olmadığını belirterek, “Biz bakanlığa bağlı olarak çalışıyoruz. Süreyi ancak bakanlık uzatabilir. Biz bu konuda sizlerden gelen talepleri bakanlığa iletiriz” şeklinde konuştu. Ziyarette SESOB Başkanvekili Muhittin Kılıç’da hazır bulundu.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]