SESKOB Genel Kurulu'nda gergin anlar

Sakarya Doğu Marmara Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Bölge Birliği (SESKOB) Genel Kurulu gerçekleştirildi. Genel kurulda seçimlere tek listeyle giren Ali Yılmaz yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Sakarya Demiryol İş Sendikası konferans salonunda gerçekleşen genel kurula Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Alişan, Sakarya Sebze ve Meyveciler Odası Başkanı Muzaffer Kabacan, Halk Bankası şube müdürleri ve SESKOB şube müdürleri katıldı. Merkez Birliği Genel Başkan Yardımcısı Ömer Gümüş’ün Divan Başkanlığını yaptığı genel kurulda, raporlar okunarak oy birliği ile kabul edildi.

Ardından genel kurulda seçime gidildi. Seçime tek listeyle giren Ali Yılmaz tekrardan yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Yönetim Kurulu ise şu isimlerden oluştu:

- Ali Yılmaz
- Sebahattin Tükenmez
- Azmi Çelebi
- Nurettin Samsa
- Sadettin Eşkin
- M. Serdar Ürerler
- M. Gürcan Yenigün
- Duray Ölmez
- M. Yaşar Demirel

Gerginlik

Yönetim kurulunun seçilmesinin ardından söz hakkı alan Adapazarı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hayri Balaban, önceki yönetimin faaliyetlerini eleştirdi. Balaban, Sakarya'daki Bölge Birliği'nin diğer 32 bölge birliği arasında 29. sırada olduğunu belirterek, birliğin çalışmalarının yetersiz odluğunu vurguladı. Hayri Balaban'ın bu açıklamalarına cevap veren SESKOB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yılmaz ise, "2009'da göreve geldim. Göreve geldiğimizdeki finansmanımız 17 milyondu. Bugün 261 milyon. Taraklı'daki kooperatifi açmak için ilçenin belediye başkanıyla defalarca görüştük ama açmak istemiyor. Osmaneli'yi ayağa kaldırdık. Söğütlü'de esnaf sayısı az. Pamukova'nın bir üye sayısı var. Krediyi ona göre dağıtmak lazım. Ben bugün seçimle buraya geldim. Eğer görevi kötü yapsaydım seçilmezdim" dedi.

İşte Genel Kurul'dan görüntüleri:

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]