Servislere yerinde denetim

Büyükşehir Belediyesi öğrenci taşımacılığı yapan sektör esnafına dönük denetimlerini sürdürüyor. Bu kapsamda servislerin kamera sistemi, emniyet kemeri ve yardımcı personel gibi tüm gereklilikleri detaylı bir şekilde inceleniyor.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı 2016-2017 eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte servis taşımacılığı yapan esnaflara dönük denetimlerini sürdürüyor. Öğrencilerin seyahatlerini güvenli bir şekilde yapmaları için denetimleri sıklaştırdıklarını ifade eden Ulaşım Dairesi Başkanı Fatih Pistil, servis taşımacılığında yakalanan standardın korunacağını aktardı.

Öğrenci Servislerine Denetim

Pistil, “Okulların açılmasıyla birlikte öğrenci servis taşımacılığına yönelik denetimlerimizi sıklaştırdık. Yönetmelik çerçevesinde servislerdeki kamera sistemi, emniyet kemeri ve yardımcı personel gibi tüm gereklilikleri yerinde inceliyoruz. Ayrıca servislerde ayakta öğrenci bulunup bulunmadığına dair kontrolleri yapıyoruz. Bu konuda kararlılığımız sürecek. Taşımacılık sektörünü öğrencilerimizin güvenle yolculuk edeceği bir hale dönüştürdük. Bunu koruyacağız” diye konuştu.

Cezai İşlem Uygulanacak

Fatih Pistil açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “S plakası olmayan kimse servis taşımacılığı yapamayacak. Bu konudaki ölçülerimiz bellidir. Son zamanlarda da servis fiyatları ile ilgili birçok haber kamuoyunda yer aldı. Resmi fiyatların üzerinde anlaşma yapan sektör esnafına da gerekli cezai müeyyideler uygulanacak. Ayrıca okullardaki taşımacılık faaliyetlerinde tekelleşme konusunda velilerden birçok şikâyet alıyoruz. Hükümetimiz bu konuda bir çalışma başlattı. Biz de gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.”
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]