Sertifikası olmayan, toplu taşıma aracı kullanamayacak

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (SESOB) ve Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü arasında Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi Protokolü imzalandı.

SESOB’un uzun süredir üzerinde çalıştığı Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi Projesinde Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve İl Emniyet Müdürlüğüyle imzalanan protokol ile sona gelindi.

Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası

Verilecek olan eğitimle, Sakarya Valiliği, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü işbirliğinde; Sakarya il sınırları içerisindeki tüm ticari taksi, taksi dolmuş, minibüs, umum servis araçları ve özel halk otobüsleri sürücülerine, bu araçların sahiplerine, toplu taşıma aracı sahibi olmak isteyenlere mesleki eğitim ve davranış modelleri kurslarının düzenlenmesi sağlanacak. Mesleki eğitim ve davranış modellerinin öğretileceği kurslarda sürücülerin mevcut bilgi ve becerilerinin geliştirilmesi, mesleki faaliyet esnasında tüm ticari araçların, barış ve düzen içerisinde daha sağlıklı, daha kaliteli, yolcu memnuniyetine odaklı, güvenli ve kaliteli bir şekilde hizmet vermesi amaçlanıyor. Düzenlenecek kursların sonunda gerçekleştirilecek sınavlarda başarı gösteren sürücülere SESOB Eğitim Merkezi otomasyon sistemi üzerinden Toplu Taşıma Aracı Sürücü Eğitim Sertifikası verilecek.

Kartı olmayanlara yasal işlem

Eğitime katılan ve eğitim başarı sertifikasını almaya hak kazanan tüm sürücülere Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı verilecek. Sürücülerin almaya hak kazandıkları Toplu Taşıma Aracı Sürücü Kartı her hangi bir nedenle iptal edilmediği sürece trafikte üç yıl geçerli olacak. Ayrıca kartı olmayan sürücüler Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nden yol ve izin alamayacağı gibi yapılan denetim ve kontrollerde kartı olmayanlar hakkında yasal işlem yapılacak. Kurslarda verilecek eğitim konuları ise seyir halinde tutum-davranışlar ve zaman oryantasyonu, kent içi ulaşımda iletişim becerileri, engelleri ve çözüm yolları, halkla ilişkiler-iletişim, turizm ve çevre, İlk yardım ve acil kurtarma, kent içi trafiği ve sürüş güvenliği tekniği, ekonomik sürüş teknikleri gibi konu başlıklarını içeriyor. Altı konu başlığını içeren eğitim üç günde tamamlanacak. Eğitimlerde sürücülerden yüzde 100 devamlılık istenirken, devamsızlık yapanların kayıtları silinerek, kursla ilişkileri kesilecek.

SESOB Eğitim Birimi tarafından Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri Eğitimi planları yapılırken en kısa zamanda başvuruların alınmaya başlanacağı açıklandı. Toplu Taşıma Aracı Sürücüleri ilgili meslek odalarına ya da Birliğe başvuru yaparak eğitimlere katılabilecekler.
10 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]