Serkan Serbes'ten sahte euro uyarısı

Sakarya Sarraf Kuyumcu Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes kuyumcuları sahte Euro ve sahte para konusunda uyardı.

Sakarya Sarraf Kuyumcu Mücevherciler Derneği Başkanı Serkan Serbes basın toplantısı düzenledi. Başkan Serbes, toplantıda özellikle sahte Euro konusunda tüm kuyumcuları uyararak, para sayma makinelerinin 2016 yazılımlı olanların daha güvenli olduğunu söyledi.

Başkan Serkan Serbes yaptığı açıklamada, “Adapazarı’nda döviz bürolarına gelen 500 Eurolarımız var. Bu 500 Euro’da biz expertizliğini yaptık. 8 madde de bunun diğer gerçeklerinden ayrıştıran özelliklerini broşür haline getirdik. Bütün bankalara, kuyumcu dükkanlarına ve şehrimizin bütün para ile ilgili birimine bunları dağıttık. Bununla ilgili detaylıca bilgiyi bizim Sakarya Kuyumcular Derneği sitemizden vatandaşlarımız çok net bilgiyi alabilir. Onun haricinde bu parayı tehlikeli kılan sahte olmasından ziyade piyasada en güvenilir para makinelerinden bile geçiyor olması. Biz bütün şehrimizdeki bankalar dahil bütün esnafı uyardık. Şuan bütün para makinelerini 2016 versiyonu yüklendi program olarak. Eğer bu zamana kadar para sayma makinelerinin versiyonu düşük ise, alındığından beri bir versiyon atılmayan esnafımızı da bu konuda uyardık. Para sayma makinelerinin 2016 versiyonu çok güvenli. Sakarya’da ileri gelen 7 banka ve döviz bürolarının 4’ünden geçti bu para. Sorumluluk arz ederek bunu gerekli yerlere bildirdik” ifadelerini kullandı.

Serbes, "Sosyal iletişim ağları üzerinden bloklar kurduk. O bloklar sadece esnafta, esnaf üyelerinde ve emniyetten arkadaşlar var. Herhangi bir olay karşısında direk müdahil oluyorlar. Şüphelendiğimiz kişiler olursa polislerin kendi kriminal arşivlerinden çıkartıyoruz. Bu bu konuda emniyet yetkilileriyle bizzat birebir çalışıyoruz” diye konuştu.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]