Serdivan'daki iş yeri sahipleri de o çalışmaya katıldı

Serdivan Belediyesi, “Temiz Serdivan İçin El Ele” sloganıyla başlattığı çalışmalarda ilk adımı atarak nitelikli atıklar hakkında Çark Sanayi ve ASEM’deki işyeri sahiplerini bilgilendirdi.

İşyerlerini tek tek ziyaret ederek esnaflara nitelikli atık konusunda ASEM ve SAMOB yönetim kurulu üyeleriyle alınan ortak kararı tebliğ eden Serdivan Belediyesi Çevre Zabıta Birimi ekipleri, atıkların hangi saatlerde, nasıl çıkartılacağı ve nasıl toplanacağına ilişkin bilgileri içeren broşür dağıttı.

Atıklar Konusunda Esnaf Bilgilendirildi

Yeni uygulamanın bölgenin imajına olumlu yönde katkı sağlayacağına inandıklarını dile getiren esnaflar, broşürleri dükkanlarına asarak temiz Serdivan için Belediye ile el ele verdiklerini ifade ettiler. Uygulamanın hayata geçirilmesi ile birlikte artık nitelikli (sanayi) atıkların oluşturduğu kötü görüntü de sona erecek.

Çark Sanayi’de 17.00, ASEM’de 21.00’a Kadar

Yeni uygulamaya göre, Çark Sanayi esnafı her hafta Cumartesi günü en geç 17.00’a kadar, ASEM’deki imalat atölyeleri ise aynı gün 21.00’a kadar nitelikli atıklarını (sanayi atıkları) işyerinin önüne paketlenmiş ve ambalajlanmış bir şekilde bırakacak. Sonrasında ise tüm atıklar Serdivan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerince aynı günün akşamı toplanacak.

Uymayan İşletmelere İdari Para Cezası

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; ASEM ve SAMOB yönetim kurulu ile birlikte alınan kararın bölge esnaflarına tebliğ edildiği ifade edilirken, kararın aksi yönünde hareket eden işletmelere idari para cezası uygulanacağı belirtildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]