Serdivan'da satranç heyecanı

Serdivan Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Sakaya İl Temsilciliği’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği ödüllü satranç turnuvasında, toplam 224 sporcu iki gün boyunca Serdivan Belediyesi Düğün Salonu’nda kıyasıya yarıştı.

Kocaeli, İstanbul, Yalova, Düzce, Bolu, Bursa gibi çevre illerin yanı sıra Zonguldak ve Tekirdağ’dan gelen sporcular 9 hakem denetiminde 4 ana kategoride yarıştı. 6 tur süren turnuvada dereceye girin ilk 3 sporcuya altın ödülü, başarı madalyası ve satranç takımı hediye edilirken, 4-10 arası dereceye giren sporculara da satranç takımı takdim edildi.

Açık kategoride 2002 ve öncesi doğumlular, yıldızlar kategorisinde 2003-2006 doğumlular, küçükler kategorisinde 2007 - 2008 doğumlular, minikler kategorisinde ise 2009-2010 doğumluların kıyasıya yarıştığı turnuvada, çeşitli kategorilerden 5 milli sporcu da yer aldı.

Aileler De Heyecana Ortak Oldu

Sporcuları yalnız bırakmayan aileler düğün salonunun bekleme odasında gençlerin heyecanına sessizce ortak olurken Serdivan Belediyesi tarafından kendilerine ikram edilen çayları içerek birlikte sohbet etme imkanı buldular.

En Prestijli Turnuva

Konu ile ilgili Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada Serdivan Belediyesi Satranç Turnuvası yarışanlarının UKD puan sıralamasına göre Doğu Marmara’nın en prestijli turnuvası olduğu belirtildi.

UKD Nedir?

Ulusal Kuvvet Derecesi (UKD) sporcuların yarışmalarda gösterdikleri performansa göre sahip oldukları dört basamaklı bir puantaj sistemidir.

Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada resmî sonuçların ve dereceye giren sporcuların listesine Türkiye Satranç Federasyonu Sakaya İl Temsilciliği’nin http://sakarya.tsf.org.tr/ internet adresinden de ulaşılabileceği belirtilirken, turnuvada 4 kategoride ilk üç dereceye giren sporcuların şu isimler olduğu bildirildi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]