Serdivan'a yeni yol müjdesi

Beşköprü'yü Serdivan ilçe merkezine bağlayacak bağlantı yolunda sona yaklaşılıyor.
 
Ulaşım ve trafik yönünden yıllardır sorun haline gelen Beşköprü Mahallesi ile Serdivan merkezinin birbiriyle bağlantısı için ilk adım atıldı. İmar planı onaylandıktan sonra yapılacak olan bağlantı yoluyla Beşköprü Serdivan’ın merkezine doğrudan kavuşmuş olacak.
 
Serdivan Belediyesi’nden yapılan açıklamada; projenin İmar Komisyonu’nda görüşüldükten sonra Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin onayına sunulacağı ve kabul görmesi halinde imar planlarının vatandaşların itiraz ve taleplerini iletebilmeleri için 1 ay süre ile askıda kalacağı belirtildi. 
 
Beşköprü Mahallesi’ni doğrudan ilçe merkezine bağlayacak projeye bölgede ikamet eden vatandaşlardan da destek geldi. Bölge halkının taleplerini dikkate alarak çalışmalarını sürdüren Serdivan Belediyesi, mahalle sakinleri ile gerekli istişareler yapıldıktan sonra konuyu meclis gündemine taşıdı. Serdivan Belediyesi’nin Nisan Ayı Meclis Toplantısı’nda görüşülen planlama, Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin de onaylaması halinde kısa sürede hayata geçirilecek.
 
Mesafe 8 Km Daha Kısalacak
 
Üniversite Caddesi ile Necip Fazıl Kısakürek Caddesi’nin kesiştiği noktadan, 25 metre genişliğinde, 1 km uzunluğunda açılacak olan yeni yol ile Beşköprü-Serdivan merkezi arasındaki ulaşım mesafesi 8 km daha kısalırken, 32 Evler güzergahındaki trafik yoğunluğu da hafifleyecek.
 
Organik Bağ Kurulmuş Olacak
 
Projenin tamamlanması ile bölgede yaşayan vatandaşların hastane, alış-veriş merkezleri, kamu ve eğitim kurumları gibi hizmetlere daha kolay ulaşma imkanı sağlanırken, Beşköprü ile ilçe merkezi arasında da organik bağ kurulmuş olacak. 
 
Eylül'de başlaması bekleniyor
 
Beşköprü Mahalle Muhtarı Abdullah Engin, yeni bağlantı yolunun açılmasıyla Beşköprü'nün daha da gelişeceğini söyledi. Beşköprü'ye ulaşımın 32 Evler ve D-100 karayolu üzerinden sağlandığını anımsatan Engin; "Kampüs üzerinden de Serdivan'a geçilebiliyor. Ancak üniversitenin getirdiği bandrol uygulaması nedeniyle çoğu vatandaş bu yolu tercih etmiyor. Yeni açılacak yol mahallemiz için çok önemli. İlçe merkezine daha kolay ulaşılacak. Yolla ilgili çalışmaların Eylül ayında başlaması bekleniyor"
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]