Serdivan Belediyesi kışa hazır

 Kış ayları boyunca karla mücadele çalışmalarının eksiksiz olarak yürütülmesi için ilçe genelinde tüm tedbirlerin alındığını ve her yıl olduğu gibi bu yıl da asfalt şantiyesi’nde kriz merkezinin kurulduğunu belirten Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, “Zorlu kış şartlarından vatandaşlarımızın etkilenmemesi ve gündelik hayatın normal seyrinde ilerleyebilmesi için tüm tedbirlerimizi aldık. Tüm ekip ve ekipmanlarımızla kış boyunca 24 saat esasına göre çalışacağız” dedi.

Başkan Alemdar, asfalt şantiyesinde kurulan kriz merkezinde meteorolojiden gelen verilerin anlık olarak değerlendirileceğini ve merkezdeki ana arterler ve ara sokaklar başta olmak üzere yüksek kesimlerde kalan mahallelere yönelik çalışmaların vardiyalı olarak 24 saat esasına göre sürdürüleceğini belirtti. Belediye olarak yeterli miktarda tuz stokunun olduğunu ve kış ayları boyunca yolların açık tutulması için kullanılacağını belirten Alemdar, yeni alınan 4 aracın da filoya eklenmesi ile birlikte ilçenin her noktasına anında müdahale edilebileceğini söyledi. Alemdar araç güzergahlarının yanı sıra yaya yürüyüş yolları üzerinde yaşanacak buzlanma olaylarına da yapılan planlama kapsamında ekiplerin müdahale edeceğini söyledi. Yusuf Alemdar, vatandaşların zorlu kış şartlarından en az şekilde etkilenmeleri için ilçe genelinde özellikle yüksek kesimlerde müdahale noktalarının da oluşturulduğunu dile getirerek, “İlçemizde belirlenen lokasyonlarda ekiplerimiz hazır bekleyecek. Kar yağışı ile birlikte de yollara anında müdahale edilecek” dedi.

Sokak hayvanları için de gerekli tedbirlerin alındığını dile getiren Yusuf Alemdar, “İlçemizdeki sokak hayvanlarının da bu kış şartlarından etkilenmemesi için ekiplerimiz görev başında olacak. Belirli noktalara yemek kapları koyarak bu alanlar rutin olarak kontrol edilecek” diye konuştu. Vatandaşlardan tek isteklerinin, kendi güvenlikleri için araçlarının bakımlarını yaptırmaları ve kış şartlarına uygun hale getirmeleri olduğunu dile getiren Yusuf Alemdar, “Vatandaşlarımızdan isteğimiz öncelikle araçlarını mutlaka kış şartlarına göre hazırlamaları ve kesinlikle kurallara uyarak seyahat etmeleri olacak. Ulaşacakları yere geç de olsa sağlıklı bir şekilde ulaşmalarını istiyoruz. Diğer yandan belediyemizin 444 5450 numaralı çağrı merkezi de 7/24 hizmet verecek. Serdivanlı hemşerilerimiz yaşadıkları en küçük aksaklığı bu numaraya iletebilirler. Serdivan olarak amacımız sıkıntısız ve huzurlu bir kış geçirmek” dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]