Sentez Koleji öğretmenlerine ne olacak?

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında kapatılan Özel Sentez Okulları'nda görevli iken açığa alınan öğretmenlerin göreve dönmesiyle ilgili olarak Sakarya Valiliği resmi bir yazıyla bakanlığa başvurdu.

Darbe girişimi sonrasında Özel Sentez Okulları'nın Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PYD) ile parasal ilişkisi olduğu ortaya çıktı. Bu gelişme ile beraber Özel Sentez İlkokulu, Ortaokulu ve Anadolu Lisesi'ne devlet el koydu. El konan okullarda görevli 75 dolayındaki öğretmen ise açığa alındı.

İnceleme bitti


FETÖ ile direkt bağlantısı olmayıp, parasal kaynak ilişkisi olduğu ileri sürülen Sentez Okullarındaki öğretmenlerle iligili inceleme başlatıldı. Yapılan inceleme sonrasında FETÖ ile ilgilsi olmadığı belirlenen 75 öğretmenin tekrar öğretmen olarak mesleğe dönmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı'na Sakarya Valiliği resmi bir yazı yazdı.

Vali Coş: "Son karar bakanlığın"

Sentez Okulları ile ilgili soruları yanıtlayan Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş;

"Sentez Okulları'ndaki öğretmenlerin gerekli incelemesini yaptık. Yapılan inceleme sonrasında öğretmenlerin tekrar mesleklerine iadesi için Mİlli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazdık. Son kararı bakanlık verecek. Eğer bakanlık olumlu görüş verirse bu öğretmenler meslekılerine dönebilir" dedi.

Kaynak: Sakarya Halk

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]