Şekerden yayılan pis kokulara SESOB ve Müteahhitlerden tepki

SESOB Başkanı Hasan Alişan ve Sakarya Müteahhitler Birliği Başkanı Murat Bayrak, son günlerde yine şehri saran Şeker Fabrikası’ndan yayılan pis kokuya dikkat çekerek, “ Bu koku daha ne kadar rahatsızlık verecek. Yetkililer artık buna bir önlem almalı” dediler.

MERKEZDEN ÇIKMALI

Her kampanya döneminde şehrin büyük bir bölümünün Şeker Fabrikası’ndan yayılan pis kokulara maruz kaldığını söyleyen Alişan ve Bayrak, “Adapazarı’nın en güzel semtlerinden birinde yer alan bu sanayi kuruluşu, artık şehir merkezinden dışarı taşınmalı ve pancar üreticilerimize, şehrimizin ekonomisine katkıları devam etmeli. Sadece bulunduğu semti değil, şehrin büyük bir bölümünü etkisi altına alan pis koku yüzünden ne sokağa çıkılabiliyor, ne bölgede oturan vatandaşlar camlarını, kapılarını açabiliyor. Bu çile daha ne kadar çekilecek?” dediler.

İCRAAT YOK

2013 yılında fabrikayı satın alan Yıldız Holding şehre pis kokuların yayılmasına neden olan çökertme havuzları olarak bilinen arıtma tesislerini yenileyeceklerini söylemesine rağmen, bununla ilgili hiçbir çalışmanın yapılmamasının üzücü olduğunun da altını çizen başkalar, “Son olarak 2016 yılında arıtma tesislerinin yenileneceği taahhüttü verilmişti. Yıl bitti, yine bir şey yok. Madem önlemini alamıyorsunuz, o zaman bu fabrikayı şehrin merkezinden taşıyın” ifadelerine yer verdiler.

TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

SESOB ve Müteahhitler Birliği olarak bu işin takipçisi olacaklarını da söyleyen Alişan ve Bayrak, “Yetkililerin de artık buna bir dur demesi gerek. Valilik tarafından kesilen para cezasının da yeterli olmadığı aşikar. O nedenle daha sert tedbirler alınmalı. Bu şehrin havasını hepimiz soluyoruz. Burada hepimizin sağlığı söz konusu. Sağlığımızı tehdit eden bu kokuya artık nokta konulsun. Herkes görevini yapsın. Bu şehir bizim şehrimizdir. Sorun hepimizin ortak sorunudur” şeklinde konuştular.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]