Şehitler için yürüyorlar

Çanakkale zaferinin 101. Yılı ilimizde çeşitlik etkinlik ve programlarla kutlanmaya devam ediyor. Son olarak adabilim okulları ‘şehitlerin ruhu için yürüyoruz’ sloganıyla yollara revan oldu.

101. yıl önce hava şartlarına, doğa koşullarına aldırmadan canlarını siper ederek feda eden dedeleri gibi yine soğuk ve yağışlı havaya aldırmayan onlarca Adabilim öğrencisi öğretmenleri ile birlikte Kömürlük köyü ile Poyrazlar gölü arası yaklaşık 6 kilometrelik bir parkurda yürüyüş gerçekleştirdi.

Etkinlikle ilgili konuşan beden eğitimi öğretmeni Ferhan Güler “Çanakkale zaferi, azim ve yiğitlikle örülmüş bir destanın adıdır. Sevinç ve coşkuyla kutladığımız çanakkale zaferi'nin 101. Yıldönümünde, bizde okul olarak bu unutulmaz zaferle ilgili birçok program yaptık, konferanslara katıldık ama son olarak savaşın zor şartlarını bir nebze anlayabilmek adına bir doğa yürüyüşü etkinliği yapalım istedik. Bu anlamda havanın soğuk ve yağışlı olması da manidar oldu. Yorucu ama bir o kadarda Çanakkale’nin o zor şartlarını çocuklarımıza hissettiren güzel bir etkinlik gerçekleştirmiş olduk” dedi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]