Şehitler anısına vatandaşlara buğday çorbası dağıtıldı

Ferizli Belediyesi Çanakkale Şehitleri Anısına vatandaşlara buğday çorbası ikram etti.

Ferizli Belediyesi Çanakkale Savaşının 102’inci yıl dönümü nedeniyle, Çanakkale’de savaşan askerlerimizin içtiği buğday çorbasını vatandaşlara ikram etti.

18 Mart Çanakkale zaferine özel olarak hazırlatılan buğday çorbası, Sabah namazı sonrası vatandaşlara ikram edildi. İkramdan memnun kalan vatandaşlar bir nebzede olsa Çanakkale ruhunu yaşadı. Belediye başkanı Ahmet Soğuk ’a teşekkür ettiler.

Çanakkale ruhunu yaşatmak için vatandaşlara, Çanakkale’de savaşan askerlerimizin yemeği olan buğday çorbası ikram ettiklerini ifade eden Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk;

" 102 yıl önce bize bu zaferi yaşatan kahraman askerlerimizi rahmetle anıyoruz. Bu gün yapmış olduğumuz bu ikramlarla Çanakkale cephesinde toprağa düşen şehitlerimizin neleri yaşadıklarını, bu vatan için nelere katlandıklarını vatandaşlarımızın görüp, o zamanda yaşananların bilinmesini istedik. O günün şartlarında kahraman askerlerimiz bir yandan vatan topraklarını savunurken diğer yandan da zorlu şartların üstesinde gelmeyi başardılar. Savaşın son günlerinde erzak bitme noktasına geldiğinden askerlerimiz buğday çorbası içerek ayakta kalmıştı. Ferizli Belediyesi olarak bizde bu gün Çanakkale şehitlerimizin anısına vatandaşlarımıza buğday çorbası ikram ediyoruz. Zor şartlar altında canlarını siper ederek vatanımızı savunan, bugün bu topraklarda rahatça yaşamamızı sağlayan şehitlerimizi minnetle anıyoruz. Övgülerin en güzeline layık olan Çanakkale Şehitleri asla unutulmayacak, Türk milletinin kalbinde ebedi yaşayacaklardır,“ dedi.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]