Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi açıldı

Sapanca Belediyesi Kurtköy Mahallesinde yapımını gerçekleştirdiği Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi açıldı.

Açılış törenine Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Sapanca Kaymakamı Ali Ada, Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, Hendek Belediye Başkanı İrfan Püsküllüoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ali Bahadır Aslan, Emniyet Müdürü Serdar Ülger, AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç, AK Parti Sapanca İlçe Başkanı Nazmi Bostancı, Sapanca Müftüsü Faruk Çelik, belediye meclis üyeleri, muhtarlar, dernek başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Sapanca Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Şehit Ömer Halisdemir Spor Kompleksi düzenlenen törenle açıldı. Tören açılışında konuşan Belediye Başkanı Aydın Yılmazer, tesisin 5 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini söyledi.Belediye çalışmaları hakkında bilgiler veren Yılmazer, "Başta kazandırdığımız tesis UzunkumPark olmak üzere Sapanca Meslek Yüksekokulu, Turizm Fakültesi, Sapanca Sanat Sokağı, Harmanlık Merkez ve Kırkpınar sahil yolları, Sapanca Seyir Terası, Akçay Sosyal Tesisleri, Ünlüce ve Kurtköy Kültür Merkezleri, Sapanca Gençlik ve Kültür Merkezi, Kırkpınar Gençlik ve Kültür Merkezi ve bu demokrasi zaferini unutmamak, gelecek nesillere de ulaştırmak adına, şehidimiz Ömer Halisdemir'in adını koyduğumuz Kurtköy Spor Kompleksimiz. Milletimize ve ilçemize hayırlı olsun. Hemşehrilerimize ne kadar hizmet etsek te az olduğunu bilerek gece gündüz ekibimizle çalışmaya devam ediyoruz. Ecdadımızdan bugüne kadar; tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan için canlarını seve seve vermiş tüm şehitlerimize yüce rabbimden rahmet ve tüm kahraman gazilerimize sağlıklı uzun ömürler diliyorum" diye konuştu.
Türk milletinin 15 Temmuz gecesi büyük bir tehlikenin eşiğinden döndüğünü ifade eden Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Allah'ın yardımı, cumhurbaşkanımızın cesareti, milletimizin basireti ve cesareti sayesinde büyük bir tehlikeyi az hazarla atlattık" dedi.

15 Temmuz darbe girişiminin gerçekleşmesinde dış güçlerin rolüne dikkat çeken Balkanlıoğlu, konuşmasında şunları söyledi; Maksatları belli. Gelişen, güçlenen, savunma sanayiinde ve birçok teknolojide gittikçe ilerleyen, ihracatını arttıran ve bölgede söz sahibi olan bir Türkiye hiç birinin hoşuna gitmedi. Bunların arasında en yakın müttefik ve dostlarımız da var. Bugün bize satmadıkları silahları maalesef teröristlere rahatlıkla hibe edebiliyorlar. Allah'a şükür dış güçlerin üzerinde oluşturmaya çalıştığı baskıdan kaçmayan ve üzerine üzerine giden, başımızda dimdik ayakta duran bir başkomutanımız var. Sapanca Belediye Başkanımız iyi hizmetler yapmış. İnşallah yapmaya da devam edecek. Tesisin adını da çok anlamlı seçmiş. Kahramanlarımız Ömer Halisdemir ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyoruz.

Törende konuşmalar sonrası spor kompleksinin açılışı gerçekleştirildi. Açılış sonrası Vali Balkanlıoğlu ve protokol üyeleri futbol sahasında penaltı atışları kullandı. Daha sonra ise Sapanca Şöhretler Karması ile Kurtköy Şöhretler Karması maçı gerçekleşti.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]