Şehit kaymakamımız adına yetimhane kuruluyor

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın, Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk için Somali’de başlattığı yetimhane projesi kapsamında yaptığı açıklamada, “Şehidimizin adını Somali'de yaşatacağız” dedi.

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) Sakarya Temsilciliği, Mardin’in Derik İlçesinde PKK’lı teröristlerce odasındaki masasının altına koyulan bombanın patlaması sonucu şehit olan Kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Somali’de yetimhane kuruyor. Kurulacak olan yetimhanelerin her birinde 24 yetim kalacak. Toplam 8 tane kurulacak olan yetimhane toplam da 196 tane yetime sıcak yuva olması bekleniyor. İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın ve Şehit Kaymakam’ın babası Asım Safitürk İHH Bürosunda yetimhane tanıtım programında bir araya geldi.

“Şehidimizin adını Somali'de yaşatacağız”

İHH Sakarya Temsilcisi Sebahattin Aydın yetimhane ile ilgili yaptığı açıklamada, “Şehit Kaymakamımız Muhammet Fatih Safitürk adına Somali'de bir yetimhane inşa etme kararı aldık. Tabi aslında yetimhane sürecimizin evveliyatı Ramazan ayına dayanıyor. Bilindiği gibi Ramazan'da Somali'ye yönelik bir kampanya başlatıldı ve Ramazan ayı içerisinde Somali'de ki yaklaşık 35-40 bin Somalili kardeşlerimize Sakarya'dan topladığımız yardımları ulaştırmıştık. Somali çok sayıda yetimin olduğu yerdir. İHH Vakfı'nın; Filistin, Türkiye ve Suriye'den sonra en çok yetime sahiplik yaptığı, ilgilendiği bir ülke konumunda. Şimdi inşallah bizlerde şehidimizin adını orada yaşatıp 24 yetim kızımıza, Anadolu Yetimhane Kompleksinde toplam 196 tane yetimimiz barınacak. Bunlardan 24 tanesi Muhammet Fatih Safitürk yetimhanesinde kalacak. Yetimhanemizin yapılacağı bölge hakkında çok fazla teknik detay vermeden şunu söylemek istiyorum. Yetimhanemizin yapılacağı bölge orada Türk askeri üssünün kurulduğu bölge, Somali askerlerini eğitmek üzere kurulan bölgeye çok yakın bir bölge üzerinde. Toplam 196 yetim komplekste kalacak. İçerisinde, ilkokulu olan bir mekan olacak. Ben buradan bütün hemşirelerimize ve bütün halkımıza Muhammet Fatih Safitürk adına yapacağımız yetimhaneye destek çağrısında bulunmak istiyorum" dedi.

"Şehitler kendi mertebeleri ile yükselir"

Şehit Kaymakamın babası Asım Safitürk, "Yetimler ve şehitler hakkında yapılan çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum. Zaten konuyu güzel bir şekilde izah ettiniz, Allah razı olsun. Konuşulması, anlatılması gerekilen bilgiler verildi. Tabi bu şehitlik makamı, Peygamberlikten sonra gelen ilk büyük rütbeye sahip. Peygamberlerimizi, Allah seçer. Fakat şehitler kendi mertebeleri ile yükselir. Yani din uğrunda başlar; Allah için, bayrak için, vatan ve millet yolunda devam eder. Bizim çocuğumuz şehit olmadan önce ki şehitleri görüyorduk, tabi üzülüyorduk vatan, millet uğrunda şehit olan evlatlarımız için. Ama bizim kendi kapımıza gelince şehit daha farklı oldu. Bizzat konuyu kendi kalplerimizde yaşamak çok ayrı bir şey. Şehitlerimiz yakınlarından 70 kişiye şefaatlik yapacak mahşer alanında, işte bizi en çok teselli eden burasıdır zaten. Benim çocuğumu çok acımasızca şehit ettiler" diye konuştu.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]