Şehit ateşi Sakarya'ya düştü

Şırnak’ta teröristlerle polis arasında çıkan çatışmada şehit olan polis memurunun Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki ailesi yasa boğuldu.

Şırnak’ın Yeni Mahallesi’nde terör örgütü PKK’nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri tarafından kazılan hendeklerin kapatılmasına yönelik operasyonda çıkan çatışmada yaralanan polis memuru Furkan Çelik, kaldırıldığı hastanede şehit oldu.

Sakarya'nın Akyazı ilçesinde yaşayan şehit polisin babası Yunus Çelik, acı haberi alınca fenalaştı. Yunus Çelik, Akyazı Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Akyazı İlçe Emniyet Müdürü Murat Bal ve çok sayıda polis ŞEHİT evine gelerek şehit yakınlarına sabır diledi. Öte yandan Akyazı Belediye Başkanı Hasan Akcan Eski Belediye Başkanı Yaşar Yazıcı çok sayıda vatandaş da şehit evine geldi.

Ömercikler Mahallesi 8025 sokak'taki bulunan şehit evi Türk bayraklarıyla donatıldı.

Acılı aile yakınları tarafından teselli edilmeye çalışılıyor. Şehit evinde sağlık görevlileri ve çok sayıda polis bulunuyor.

ŞEHİT POLİS FURKAN ÇELİK'İN 23 YAŞINDA OLDUĞU EVLİ VE EŞİNİN HAMİLE OLDUĞU ÖĞRENİLDİ.

Evinin önünde gözyaşları içerisinde oğlunun adını sayıklayan baba Yunus Çelik, “Oğlum mermi acıttı mı bir tarafını oğlum. Keşke gelseydim oraya da, o mermi bana gelseydi” diyerek ağıt yaktı.

'Şehide son veda!' haberi için tıklayınız

Şırnak'ta teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Furkan Çelik'in (23), Sakarya'nın Akyazı ilçesindeki ailesine taziye ziyaretleri sürüyor.

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, MHP Sakarya Milletvekili Zihni Açba, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, AK Parti Sakarya milletvekili adayı Şaban Dişli ve AK Parti Sakarya İl Başkanı Fevzi Kılıç şehidin Ömercikler Mahallesi'nde yaşayan ailesini ziyaret ederek baba Yunus Çelik'e başsağlığı diledi.

Baba Çelik, "Oğluma kurşun atan eller, öbür tarafta hepinizi bekleyeceğim. Benim oğlum bu topraklar için öldü. Kırk oğlum olsun yine göndereceğim oraya ama size bu ülkeyi teslim etmeyeceğiz" diye feryat etti.

Fenalaşan babayı, Coş ve Açba teselli etmeye çalıştı.

Şehidin cenazesinin yarın öğle namazını müteakip Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedileceği öğrenildi.

Şırnak'ta Yeni Mahalle Kültür Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için çalışma yürüten polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir polis memuru şehit edilmiş, bir polis memuru da yaralanmıştı.
Şırnak'ta teröristler ile çıkan çatışmada şehit olan polis memuru Furkan Çelik'in (23) cenazesi, memleketi Sakarya'nın Akyazı ilçesine geldi.

Askeri uçakla Kocaeli Cengiz Topel Havalimanı'na getirilen şehit Çelik'in Türk bayrağına sarılı naaşı, buradan Sakarya Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracıyla Akyazı ilçesi Ömercikler Mahallesi'ndeki babaevine götürüldü.

Naaşın araçtan indirildiği sırada şehidin eşi Fatma Çelik ve aile yakınları ile bazı vatandaşlar gözyaşı döktü. Şehidin Şırnak'ta birlikte görev yaptığı silah arkadaşları da eve gelerek, taziye ziyaretinde bulundu.

Şehidin cenazesi, yarın öğle vakti Gazi Süleyman Paşa Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından, toprağa verilecek.

Şırnak'ta Yeni Mahalle Kültür Caddesi'nde terör örgütü PKK mensuplarınca açılan hendeklerin kapatılması, kurulan barikatların kaldırılması için çalışma yürüten polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açılmış, güvenlik güçlerinin karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada bir polis memuru şehit edilmiş, bir polis memuru yaralanmıştı.

Şırnak’ta teröristler tarafından açılan ateş sonucu şehit olan 15 aylık özel harekat polisi Furkan Çelik, memleketi Sakarya’da dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şırnak kent merkezindeki Yeni Mahalle'de terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'li teröristler tarafından kazılan hendeklerin kapatılması sırasında teröristlerin açtığı ateş sonucu şehit olan 15 aylık özel harekat polisi 24 yaşındaki Furkan Çelik, memleketi Sakarya’nın Akyazı ilçesinde Gazi Süleyman Paşa Camii'nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Dün akşam saatlerinde son kez baba evine getirilen şehidin cenazesi, sabah saatlerinde Akyazı ilçe merkezinde bulunan Gazi Süleyman Paşa Camii'ne getirildi. 5 ay önce dünyaevine giren Şehit Furkan Çelik’in eşi Fatma Çelik, eşinin tabutu başında fenalık geçirirken, baba Yunus Çelik ise son kez oğlunun tabutuna sarılarak, gözyaşı döktü.

Çevre il ve ilçelerden vatandaşların da katıldığı cenaze töreninde on binlerce vatandaş şehit Furkan Çelik’i dualar eşliğinde son yolculuğuna uğurladı.

'Şehide son veda!' haberi için tıklayınız 

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]