Şehirde büyük terör operasyonu, tam 11 kişi...

Sakarya'da PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda 10 kişi gözaltına alındı. Operasyon kapsamında Tunceli'de de bir kişi yakalandı. Şüphelilerin, PKK/KCK ve YPG'ye eleman kazandırmak için çalışmalar yaptıkları belirtiliyor.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın PKK/KCK silahlı terör örgütüne yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bu sabah çeşitli adreslere eş zamanlı operasyonlar düzenledi.

Operasyonlarda 10 kişi gözaltına alındı. 1 kişi de Tunceli'de yakalandı.

Şüphelilerin evleri ile örgütsel toplantılar düzenledikleri adreslerde yapılan aramalarda çok sayıda dijital materyaller ile örgütsel dökümanlar ele geçirildi.

Başsavcılık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada, gözaltına alınanların PKK/KCK silahlı terör örgütüne ve terör örgütünün Suriye ülkesine yönelik oluşturduğu PYD (Partiya Yekitiya Demokratik-Demokratik Birlik Partisi) yapılanmasının silahlı kanadı olan YPG'ye (Yekitiya Parastina Gel-Halk Savunma Birlikleri) eleman temin etmek amacı ile örgütsel toplantılar düzenlendikleri ifade edildi.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]