Şehirde 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu

19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı, Sakarya Atatürk Stadyumu'nda kutlandı.

Sakarya'daki genç ve minik sporcular, bayramı coşkuyla kutlamak için sahadaki yerini aldı.

Programa Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Üniversitesi Rektörü Muzaffer Elmas, Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan da katıldı.

Sakarya Atatürk Stadyumu'nda düzenlenen tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Sakarya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fatih Çelikel burada yaptığı konuşmada, 19 Mayıs'ın Türk milleti için önemli bir tarih olduğunu söyledi.

Bu tarihin, düşman işgaline karşı Anadolu'nun her köşesinde yükselen istiklal ruhunun adeta kıvılcım aldığı bir gün olduğunu ifade eden Çelikel, şunları kaydetti:

"Bu tarih bugün barış, güven ve huzur içinde yaşadığımız Türkiye'nin inşasında ilk tuğlanın konduğu gündür. 19 Mayıs 1919 günü milletimizin esarete karşı varoluş azmini ortaya koyduğu, özünden aldığı güçle topyekun varoluş mücadelesi başlattığı gündür. 19 Mayıs vatan sevdamızın ve ülke gençliğimizin ortak değeridir. Milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerimiz Türk istiklalinin yılmaz bekçisi bugün ve yarınlarımızın tek ve en büyük güvencesidir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir. 19 Mayıs'ta harici düşmanlara karşı bağımsızlık kazanan aziz milletimiz 15 Temmuz'da da aynı ruhla bu mücadeleyi tek yürek olarak vermiştir. Bu ruhun yaşatılması için hepimize özellikle gençlere büyük görevler düşmektedir."

Atatürk Stadyumu’nda düzenlenen 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinliklerine katılan Başkan Toçoğlu, “Yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimize her daim güveniyor ve inanıyoruz. İstiklal mücadelesinde milletimizin gösterdiği azim, kararlılık ve mücadele şuuruyla çok daha müreffeh bir Türkiye için gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz” dedi.

 Aileler ve gençlerinde tribünleri doldurduğu etkinlikler şehitler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından gençlik adına bir konuşma yapıldı ve bir öğrenci tarafından günün anlam ve önemini anlatan bir şiir okundu. Gençler tarafından sergilenen halk oyunları ve gösterilerin izleyenlerden büyük alkış aldığı törende milli sporcular için ödül töreni de düzenlendi. Program gençlik ve halk yürüyüşü ile son buldu.

Daha müreffeh bir Türkiye


19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı münasebetiyle düşüncelerini paylaşan Başkan Toçoğlu, “Bugün Cumhuriyetimiz için çok önemli bir günün 98. yıldönümünü idrak ediyoruz. Tüm milletimiz için iftihar vesilesi olan bugünün gençlerimize armağan edilen bir bayram olması ise çok önemlidir. Vatanını, milletini seven, köklerinden gelen değerlere sahip çıkan ve bunlar için aklıyla, kalbiyle, bileğiyle mücadele eden bir gençlik hepimizin en büyük arzusudur. Yarınlarımızı inşa edecek olan gençlerimize her daim güveniyor ve inanıyoruz. İstiklal mücadelesinde milletimizin gösterdiği azim, kararlılık ve mücadele şuuruyla çok daha müreffeh bir Türkiye için gençlerimizin yanında yer almaya devam edeceğiz. Bu vesileyle 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalarının ardından öğrenciler halk oyunları ve farklı spor branşlarında gösteri sundu.

Daha sonra Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, milli sporculara altın takdim etti. Program, öğrencilerin stadyumdan Çark Caddesi sonuna kadar süren "Gençlik Yürüyüşü" ile sona erdi.

 

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]