Şehidimiz son kez baba evinden çıktı

Mardin’in Derik ilçesindeki saldırıda şehit düşen Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya’daki baba evi önünde helallik alındı.

PKK’lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan Derik Kaymakamı Muhammed Fatih Safitürk’ün naaşı, helallik alınmak üzere Arifiye ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba evine getirildi. Evinin önünde kurulan taziye çadırında okunan Kuran-ı Kerim ve edilen duaların ardından Safitürk’ün naaşı alınan helalliğin ardından Sakarya Valiliği önünde düzenlenecek tören yerine götürüldü.

Helallik alınması sırasında cenaze evi önüne gelen Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş’u gören şehit eşi Ayşegül Safitürk’ün gözleri dolarak, “Eşimin tek valisi sizdiniz. Sizi son görüşü böyle olacakmış maalesef. Sizi şehit olarak son kez gördü” dedi.

Öte yandan şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren Safitürk yakınlarının omzunda, oyuncak kamyonu ile birlikte babasının cenazesinin arkasından götürüldü.

Şehidin baba evinin önündeki törenin ardından Kaymakam Fatih Safitürk'ün cenazesi Sakarya Valiliği'nin önüne getirildi. Törene katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, belediye başkanları şehit kaymakamın ailesine taziyede bulundu.

Soylu, "Kimse ağzına bir daha PKK lafını bile alamayacak"


Törende konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, şehit kaymakam Fatih Safitürk ile uzaktan akraba olduklarını ifade etti. Kaymakam Safitürk'ün Derik'te güzel hizmetler yaptığını hatırlatan Bakan Süleyman Soylu, birilerinin bu hizmetlerden rahatsız olduğunu söyledi. Konuşmasında zaman zaman duygu dolu anlar yaşayan Bakan Soylu, konuşması sırasında zor anlar yaşadı.

Safitürk'ün tabutu başında terörün biteceği sözünü veren Bakan Soylu, şöyle devam etti:

"Ama birileri bu hizmetlerden, bu gönül birliğinden rahatsız olmuştur. Devletin temsilcisini, kaymakamını, o bölgeye hizmet götürmeden rahatsız olanlar, yıllardır eşkıya yaptıkları çocukların başını okşayan, onlara okul yapan, neredeyse her biri çukura dönen yollarını tamir etmesinden rahatsız olanlar, dünyanın egemen güçlerine karşı çıkıp mazlumun yanında olmasından rahatsız olanlar. Şehit cenazelerimizde, o babalarımızın metanetinden rahatsız olanlar. Bu milletin cesaretinden, imanından rahatsız olanlar işte onlar bize bu ihaneti yapmışlardır. Hain ve alçak saldırıyla benim bu kaymakam kardeşimi, milletimin şerefli evladını şehit etmişlerdir. Muhammet ile şehadetinden bir süre önce beraberdik. Hizmetlerini o kadar güzel anlatıyordu ki. Kimse yanlış anlamasın. Gözyaşlarımız muhakkak acımızdandır. Ama bu gözyaşlarımızın her birinin dua niyetiyle olduğunu bilmenizi istiyorum. Biz aynı zamanda uzaktan akrabaydık. Bilmenizi istiyorum ki o büyükelçiler HDP'nin grup sıralarına oturduğu zaman içim cız etti. Eyvah dedim. Terör örgütüne can suyu veriyorlar. Terör örgütüne cesaret veriyorlar. Ama bir şeyi hem milletimiz hem dünya o gün çok net anladı. Evet bu gün bu ülkeye ihanet ettikleri için içeride olanlar vekil, o gün koltuklarına oturanlar asildir. Onlar bu toprakların çocukları değiller. Hiç merak etmeyin. Kaymakam bey şu anda burada hepimizle beraberdir. Bize dinimiz emretmektedir. Dinimizin de emri açıktır. Siz onları ölü sanırsınız, ama onlar diridirler. O hep ismini babasıyla beraber buluşturduğu evladıyla beraber olacaktır. O hep eşiyle, annesiyle, ailesiyle, akrabasıyla ve bu milletle beraber olacaktır. Bu bayrak dalgalandığı sürece şu ay yıldızlı bayrak şerefle dalgalandığı sürece onun üzerinde sevgili Muhammet Fatih'i, şehitleri, bu ülkenin huzuru için kendi bedenini feda etmekten çekinmeyen şehitlerimizin her birinin ismi yazılı olacaktır. Ama biz sabırlı olacağız inşallah. Milletimizin başı sağ olsun. Sakarya'mızın başı sağ olsun. Ülkemizin başı sağ olsun. Hiç endişe etmeyin. Terörü öyle bir bitireceğiz ki Allah şahittir. Kimse ağzına bir daha PKK lafını bile alamayacak. Bu milletimize namus sözüdür. Milletimize şeref sözümüzdür. Son sözümü söylemek istiyorum, kaymakam bey görev tamamlanacaktır. Rahat olun."

Bakan Soylu'nun konuşmalarını sıklıkla "idam" diye bağırarak kesen vatandaşlar, terörle mücadelede göreve hazır olduklarını söyleyerek, "Amerika'yı yakın, İsrail'i yakın" diye bağırdı.

"Türkiye psikolojik olarak üstün"


Törende konuşan Mardin Valisi Mustafa Yaman, "Ayşegül kızım, Asım Amca, haydar kardeşim. Meslek hayatımda çor zorlandığım konuşmalardan bir tanesidir. Çok değerli bir meslektaşımız. Bakanımız teveccüh ettiler. Bu başarısından dolayı Derik'te görev yapmasını istediler. Son bir ayda Derik çok büyük bir mesafe kaydetti. Terörle mücadelede başarı gösteren birisiydi. Bölge insanlarına zulmeden PKK ile mücadelede çok başarılı çalışmalar yapıyordu. Değerli meslektaşımız terör örgütünün hedefi haline geldi. 10 Kasım törenlerinden sonra makamında terör örgütünün menfur saldırısı sonucunda şehit oldu. Terör örgütü şunu bilmeli ki bu kahraman milletimiz, yüzlerce ve binlerce evladını şehit etmekten hiçbir zaman çekinmeyecektir. Terör örgütü şunu bilmeli ki Türkiye güçlüdür ve bu gücü de zaten biliyor. Türkiye psikolojik olarak da üstün. Ben en kısa zamanda Fatih kardeşimin katillerinin bulunacağına inanıyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Erbaş, törene katılan binlerce kişiyle birlikte dua edildi. Bir asker ve bir polisin nöbet tuttuğu şehidin tabutu Valilik önündeki törenin ardından cenaze namazının kılınacağı camiye götürülmek üzere yola çıktı.
"Babamı göremiyorum anne"

Oğlu ile tabuta sarılan
şehit kaymakamın eşi Ayşegül Safitürk, törende güçlükle ayakta durabildi. Şehit kaymakamın 3 yaşındaki oğlu Asım Eren, annesi Ayşegül Safitürk'e "Babamı göremiyorum anne" dedi. Tabutu işaret eden anne Ayşegül Safitürk ise "Baban tabutta oğlum" cevabını verdi. Anne ve oğlunun arasındaki diyalog herkesi ağlattı. Şehidin 3 yaşındaki oğlu Asım Eren; kendisine hediye edilen oyuncak araba ile tören boyunca oynaması törene katılan vatandaşları duygulandırdı. Törende şehidin eşi defalarca Kaymakam Fatih Safitürk'ün tabutunu öptü. Acılı eş, defalarca sarıldığı eşinin tabutuna bakarak, "Bir kaymakam şehit olacak da senden başkasına yakışmazdı. Harikasın aşkım, çok güzelsin aşkım" diye ağladı.

Vali Coş, şehit babasını alnından öptü

Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş da şehit babasını alnından öptü. Törene AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli ve protokol üyeleri de katıldı. Baba Asım Safitürk ve anne Fatma Safitürk görevlilerin yardımıyla tören alanına geldi. Çok sayıda vatandaş da valilik binası önündeki törene katıldı. Ardından cenaze için Kalaylı Mezarlığı'na geçildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin'in Derik Kaymakamlığı'na düzenlenen terör saldırısında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk'ün cenazesine katılmak üzere Sakarya'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğlen saatlerinde Üsküdar Kısıklı'da bulunan konutundan çıkarak yakındaki helikopter pistine geçti. Erdoğan'a eşi Emine Erdoğan, Enerji Bakanı Berat Albayrak ve Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın eşlik etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sevgili kardeşlerim öncelikle şehidimizin huzurunda O’nu rabbimize uğurlarken bugün burada sizlerin bu son görevi ifa etmek üzere toplanmış bulunmanız, hassasiyetinizin bir ifadesi olması bakımından çok çok önemlidir. Muhammet Fatih, kısa bir süre önce Külliye’de kendisi ile tanıştığımız bir kardeşimizdi. Ve Derik’teki bu kaymakamlık göreviyle birlikte kendisine bir kayyumluk görevi bir belediye başkanlık vekaletini de yürütmüş olması bizim yol haritamızın nasıl çalıştığının bir ifadesi olması bakımından çok çok önemli. Az önce ayeti kerimeler okundu. Ve hep musallada tabutun üzerinde görürüz. Hepimizin emaneti tevdi edeceğimiz yer bellidir. Tekrar rabbimize döneceğiz” diye konuştu.

“Allah’ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız”

Türkiye Cumhuriyeti Devleti topraklarının sıradan topraklar olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Şu anda az önce ifade edildi, biz Muhammet Fatih kardeşimin ismiyle müsemma zaten ne denli bu noktada sağlam olduğuna, ne denli bu noktada makamların en yücesi, şüphesiz ki Peygamberlik ama ondan sonra da en yüce makam şehitlik makamı. Ve inanıyoruz ki Muhammet Fatih kardeşimiz de o şehadet makamına ulaşmış olanlardan. Rabbim bizleri de onlarla beraber haşreylesin. Bir defa şunu çok açık ve net söylemek istiyorum. Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şüheda fışkırdı. İstiklal şairimiz de diyor ya.. Bu topraklar için bu millet çok şehit verdi” şeklinde konuştu.

“Suikastlerle bir yere varamayacaklar”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yapılan suikastlerle bir yere varılamayacağını söyleyerek, “Bu alçaklar bu ahlaksızlar bu adiler zannediyorlar ki kandil de şurada burada, alçakça yaptıkları bu suikastlerle bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatihlerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız. Allah’ın izniyle bunların kökünü kazıyacağız. Eğer bunların kökünü biz kazıyamazsak bunun hesabını veremeyiz. Bizler bu kadro olarak ordumuzla, polisimizle, köy korucularımızla hep birlikte dağ taş demeden bu mücadelemizi sürdüreceğiz. Yeter ki bir olalım, iri olalım, diri olalım. Kardeşliğimize gölge düşürmeyelim. Birbirimizi de ne olur Allah için sevelim. Bunu yaptığımız anda göreceksiniz er geç bu zafere de kısa zamanda ulaşacağız. Biz Muhammet Fatihler, evelallah bitmez diyoruz. Bu ülkede daha çok Muhammet Fatihler var. Daha çoklarını da inşallah yetiştirmeye devam edeceğiz. Onlarla beraber bu yolculuğumuzu devam ettireceğiz. Ben önce saygıdeğer babasına, kayınpederine, eşine, annesine, tüm ailesine sabırlar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun. Sabır bizim için bir rehavet anlamına gelmemelidir. Bunların kökünü kazımaya da devam edeceğiz. Gerek Başbakanımız, gerek İçişleri Bakanımız tüm hükümetimiz silahlı kuvvetlerimiz, korucularımız, polisimiz hep beraber bu mücadeleyi devam ettirip sonunu getireceğiz. Rabbimizin bizlere buyurduğu gibi bizler bu işte kararlı davrandığımız sürece inşallah onun bize vaadi olan o zafere ulaşacağız. Sabreden zafere ulaşır. Biz de bu şekilde gidiyoruz. Bu konuda ben milletimin hassasiyetini biliyorum” dedi.

“İdam ile ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir”

Son günlerde kamuoyunda geniş yer bulan “idam” konusuna da dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, idam ile ilgili kararın Batı’nın değil Türkiye’nin vereceğinin altını çizdi. Erdoğan, “İdam ile ilgili konu zaten hükümetin de gündemindedir. Parlamento bu kararı verdikten sonra Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım dedim. Ve bununla ilgili kararı Batı veremez. Bununla ilgili kararı biz veririz. Milletimin buradaki aslolandır. Şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi o şahsın varisleridir. Devlet değildir. Bu devlete karşı bir suç değildir. Ha devlete karşı işlenen suçları devlet affedebilir o ayrı mesele. Ama şahsa karşı olan da tek af yetkisi onun varislerindedir. George, şöyle demiş. Hans böyle demiş onlar bizi ilgilendirmiyor. Allah ne demiş o bizi ilgilendiriyor” ifadelerini kullandı.

Kalaycı Merkez Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından kabristana götürülen şehit için dualar okundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da, mezarlıkta Kur’an-ı Kerim okudu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da eşlik etti. Şehit Kaymakamın cenazesi dua ve tekbirlerle defnedildi. Erdoğan, şehit kaymakamın defnedilmesinin ardından mezarlıktan ayrıldı.

Şehit babası Asım Safitürk, en zor görevini yerine getirdi. Şehit oğlunun cenaze namazını kıldırdı.

Cenaze töreninde konuşan baba Asım Safitürk, “Bizi yoktan var eden, gök kubbesini direksiz tutturan yüce rabbimiz buyuruyor ki “Mutlaka siz benim için yaratıldınız ama bana döneceksiniz” diyor. Bu dünyaya gönderilen ve sonunda ona gideceğiz. Onun için acılarımızı paylaşırken bu ayeti kerimeyi unutmuyoruz. Çok muhterem, kendisiyle memleketimizin milletimizi, bütün İslam Âlemi kendisiyle iftihar eden, cümlenin medarı iftarı olan değerli kardeşim muhterem Cumhurbaşkanımızdan Allah razı olsun. Onun destekçileri, Başbakanım, bakanlar, milletvekillerimiz ve sevenlerine Allah muvaffak eylesin. Ölüm, haktır. Ama kendi evladını kaybeden bir ölüm, yüreklerin parçalanması ifadesiyle ancak yapabiliyorum. Hele bu yavrum yedinci çocuğumdur. Bir üniversite hayatında hiçbir sıkıntısıyla karşılaşmadım. Kendi görevine odaklanmış, hiçbir zorluk çıkartmamıştır. Diğer kardeşlerinin gönlüne taht kurmuştur. Böyle bir evladı kaybetmek kolay değildir. Adım atana Allah hac sevabı ihsan eylesin. Böyle bir evladı ancak küstah bir şekilde şehit edildi yavrum. Haklarınızı helal edin. Allah razı olsun” diye konuştu.

“Yavrumu hunharca şehit edenleri Allah’a havale ediyorum”

Elektrik, su parası ödemeyen, askerlik yapmayan, millete hıyanet edenleri Allah’a havale ettiğini söyleyen acılı baba, “Değerli Cumhurbaşkanımızdan çok defa dinliyoruz. Allah dünyada kendisine zeval vermesin. Ahirette beraber olalım. Yağcılık yapmak hiç âdetim değil. Konuşmalarında sık sık şunları buyurmuşlardır. Bayrağı, bayrak yapan üstündeki kandır. Vatan, uğurunda ölen varsa vatandır. Bu vatanın ekmeğini yiyen, bu milletin vergisiyle ta meclislere kadar gelen elektrik, su parası ödemeyen, askerlik yapmayan, bu millete hıyanet eden; evlatlarımızı şehit edenleri, yüce Rabbül Alemden hunharca yavrumu şehit edenleri Allah’a havale ediyorum” diye konuştu.

Cenaze namazının kılındığı alana akın eden binlerce vatandaş, son yolculuğunda şehit kaymakam Fatih Safitürk’ü yalnız bırakmadı. Camiye yoğunluktan giremeyenler, yaklaşık 200 metre uzaklıktaki caddede saf tuttu. Cenaze namazının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve beraberindekiler şehidin tabutunu omuzladı Şehidin naaşı defnedilmek üzere tekbirler eşliğinde kabristana götürüldü.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]