SEDAŞ'tan "sayaçlara müdahale etmeyin" uyarısı

SEDAŞ elektrik dağıtım faaliyetini sürdürdüğü Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce’de yaşayan tüketicileri sayaç mülkiyeti ve sayaç arızalarına müdahale konusunda daha çok bilgilendirmeyi hedefliyor.

SEDAŞ Yönetim Kurulu ve İcra Başkanı Bekir Sami Güven tarafından  bu konularda açıklamalarda bulunuldu.  Güven öncelikle, 6446 Elektrik Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuatı ile elektrik sayaçlarının mülkiyetinin Dağıtım Şirketlerine ait olduğunu ve bu konuda düzenlemenin 2013 yılında gerçekleştirildiğini belirtti. SEDAŞ icra Başkanı Bekir Sami Güven,  2013 yılından bu yana SEDAŞ’ın sayaçlardan hiçbir şekilde ücret almadığını ifade ederken,  elektrik sayaçlarının arızalanması durumunda, mesai saati içerisinde en yakın SEDAŞ Müşteri Hizmetleri Merkezine veya  7/24 SEDAŞ Çağrı Merkezine  (ALO 186) Elektrik Arıza İletişim hattına  durumun  bildirilmesi gerektiğini söyledi.

"Sayaca müdahale yasal değil"

Bekir Sami Güven, Sayaç Arızalarına SEDAŞ ekiplerince 7/24 müdahale edildiğini ve sayaç değişiminin de ücretsiz olarak yapıldığını,  bu nedenle tüketicilerin, SEDAŞ haricinde kendi imkanları ile ya da elektrikçiler vasıtasıyla sayaç ölçü devresine müdahale etmelerinin yasal olmadığını belirtti.

Bu çerçevede SEDAŞ ekipleri dışında montajı yapılan sayaçların kabul edilemeyeceği  ve Tüketici Hizmetleri Yönetmeliği gereği, bu durumda  “Kaçak ve Usulsüz Kullanım”  işlemi uygulamasının söz konusu olacağını beliren Güven, ”Tüketicilerimizin  bilgili ve bilinçli olması yanlış uygulamalar yapmalarını önlüyor, saha da daha az problemle karşılaşıyoruz. Kayıt dışı enerji tüketimi de azalıyor. Bilinç düzeyini daha çok artırmak için açıklamalar yapıyor ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.” dedi.

6 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]