SEDAŞ, satıldı mı?

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş.'nin satıldığı iddia edildi.

Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan bölgenin elektrik dağıtım işini alan SEDAŞ'ın STFA Holding tarafından satın alındığı öne sürüldü.

4046 sayılı Kanun hükümleri çerçevesinde %100 oranındaki hissesi, özelleştirilmek üzere ihaleye çıkarılan SEDAŞ'ı 1 Temmuz 2008 tarihinde açılan ihalede 600 milyon dolarlık teklifiyle Akkök-Akenerji-CEZ Konsorsiyumu kazandı. SEDAŞ, 11 Şubat 2009 tarihinde Ankara'da düzenlenen devir teslim töreniyle Akkök-Akenerji-CEZ Ortak Konsorsiyumu yönetimine geçti. 11 Şubat 2009 tarihinde AKCEZ Enerji Yatırımları Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından %100 hissesi satın alındı.

"İddialar asılsız"


Geçtiğimiz günlerde Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan toplam 19.421 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde, 4 il, 45 ilçe, 66 belediye, 1.441 köyde, 1.5 milyon tüketiciye ve 3.2 milyon nüfusa 24 saat enerji dağıtım hizmeti veren SEDAŞ'ın Türkiye'nin en köklü işletmelerinden biri olan ve inşaat, enerji ve inşaat ekipmanları sektörlerinde hizmet veren STFA Yatırım Holding Grubu'na satıldığı iddiası gündeme geldi. Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a konuşan SEDAŞ yetkilileri, "Böyle bir durum söz konusu değil. Biz bu iddiaları ciddiye almadığımız için açıklama yapma gereği bile hissetmedik. Bize teklif bile gelmedi. Her geçen gün büyümekte olan bir kuruluşuz. Tabi ki talipler olur ama bize herhangi bir teklif yapılmadı. Hem satış gibi bir durum olsa biz de çıkıp açıklama yaparız. Bu saklanacak bir durum değil. Bu iddialar gerçeğini yansıtmıyor" dedi.

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]