SEDAŞ, öğrencileri o yarışmaya çağırıyor

İnovasyon haftasında AR-GE’nin önemine dikkat çeken SEDAŞ, Üniversiteler ile işbirliği kapsamında düzenlediği ve web sayfasında yer verdiği başvuru rehberi ile Proje Fikri yarışması iletişimine hız verdi. SEDAŞ öğrencilerin katılabileceği yarışmaya dikkatlerin yoğunlaşmasını sağlamak üzere Üniversitelerde yer alan posterleri ile öğrencilere proje fikirlerini 10 Mart 2017 tarihine kadar paylaşmaları davetinde bulunmaya başladı.

SEDAŞ çalışanları ile İnovasyon haftası etkinliğini de paylaştı.

Ekonomi Bakanlığı koordinatörlüğünde Türkiye İhracatçıları Meclisi’nin (TİM) sürdürülebilir kalkınma yolunda yenilikçi çalışmaları desteklemek amacıyla düzenlediği 5. Türkiye İnovasyon Haftası İstanbul Kongre Merkezi’nde başladı.

TİM’in ev sahipliğinde düzenlenen, ekonomiden bilime, spordan sinemaya birçok konunun ele alınacağı etkinlik, 8-9-10 Kasımda üç gün boyunca 10 farklı ülkeden fark yaratan profesyonelleri, sanayicileri, akademisyenleri ve öğrencileri buluşturacak.

Türkiye İnovasyon Haftası’nın açılışına TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin ev sahipliğinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İstanbul Valisi Vasip Şahin ve ihracat dünyasından pek çok isim katıldı.

Açılış konuşmasını yapan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye’yi teknoloji üreten ülke konumuna ve 2023 hedeflerine inovasyona liderlik edecek gençlerin ulaştıracağını söyledi. Etkinlik için 140 üniversiteden gelen iki bin öğrenciye seslenen TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, “Gelişmiş ülkelerde inovasyon artık yazılım üzerinden yapılıyor. Yapay zekaya bağlı robotik çözümler veya yazılım uygulamalarının 2025 itibariyle ABD’deki işlerin yüzde 15’ini ele geçireceği söyleniyor. Dünya işsiz ekonomiye hazırlanıyor. Artık tek iş tasarım, Ar-Ge, marka ve inovasyona liderlik etmektir” diye konuştu.

Etkinlikte üç gün boyunca Ar-Ge Proje Pazarı Sergileri, Maker Sergisi, Girişimci Mucitler Sergisi ve TİM-TEB Girişim Evi Sergisi gibi birçok proje de katılımcıların beğenisine sunuluyor.

Üç gün sürecek etkinliklere katılım ücretsiz ancak internet sitesi üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Etkinlik takvimi de yine [http://www.turkiyeinovasyonhaftasi.com'a]www.turkiyeinovasyonhaftasi.com'a tıklanarak öğrenilebilir.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]