SEDAŞ, 21 bin direk dikecek

SEDAŞ’tan bu yıl içerisinde sorumluluk bölgesinde 101 milyon TL’lik yatırım yapıldığı ve 177 büyük projeyi tamamladığı açıklandı. Şirket bu yıl 21 bin direk dikmeyi hedefliyor.

SEDAŞ, 5 yılda yapacağı 508 Milyon TL yatırımının yüzde 83’lük  bölümünü hat, trafo, kesici ve direk gibi elektrik dağıtım hattı şebekeleri için planlıyor. SEDAŞ’tan yapılan açıklamada 2016 yılı sonuna gelirken 101 milyon TL’lik yatırımın tamamlandığı belirtildi. Açıklamada, “SEDAŞ beş yılda tamamlayacağı 508 milyon TL yatırımın ilk dilimine ait projeleri gerçekleştirirken yatırım hedefini de gerçekleştirmiş oluyor. SEDAŞ Doğu Marmara da artan inşaat sektörüne paralel olarak artan enerji talebi için küçük ek tesis yapım işleri kapsamında abone bağlantı şebekesine ait direk dikilmesi montaj çalışmalarında geçen yıla göre % 30 artış sağlayarak, bu yıl SEDAŞ sahada 21 Bin direğin tesis edilmesini sağlıyor. Geçen yılda SEDAŞ 16 Bin direk dikerek, rekor kırmıştı.  

177 BÜYÜK PROJE

SEDAŞ 2016 yılında 177 büyük projeyi tamamlıyor. SEDAŞ, onaylı projeleri ile sahada yaptığı elektrik enerjisi dağıtım tesislerinin, TEDAŞ tarafından kesin kabullerinin yapılıp, SEDAŞ’ın sabit kıymetlerine aktarılması çalışmalarını yılsonuna kadar tamamlamayı hedefliyor” denildi. SEDAŞ İcra Başkanı Bekir Sami Güven, yatırım çalışmalarında planlamanın, koordinasyonun ve uygulamanın önemine dikkat çekti ve “Sahada aksiyon alan yatırım ekiplerimizin kaliteli işçiliği ve  başarılı performansı çok önemli. Bu nedenle yakın takipteyiz” dedi.

YATIRIMLAR

Güven, “SEDAŞ mevcut şebekenin kapasitesinin artırılması için ve mevcut şebekede ekonomik ömrünü tamamlamış elektrik dağıtım varlıklarının yenilenmesi için gerekli yatırımları planlıyor. Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce ile Gebze de SCADA ve WFM Projesi ile sahadan topladığı verileri, Çağrı Merkezi’ne gelen arıza ihbarlarının analizlerini yapıyor. SEDAŞ’ın yatırımlarını ve gerçekleşmelerini, EPDK ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı çok yakından takip etmekte ve denetlemektedir. SEDAŞ olarak şebeke yatırımlarımız ve dağıttığımız enerji ile sağladığımız hizmet sayesinde sanayiyi, ekonomiyi ve ülkenin kalkınma hedeflerini doğrudan destekliyoruz, sağladığımız katma değer nedeniyle mutluluk ve onur duyuyoruz”dedi.

Kaynak: Yenihaber

7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]