Seçmen listeleri askıya çıktı

Sakarya'da, 16 Nisan'da yapılacak olan referandum öncesinde muhtarlıklarda seçim listeleri asıldı.

Sakarya'da muhtarlar Seçim Kurulu'ndan referandumda oy kullanacak olan seçmenlerin bulunduğu listeleri teslim alarak, muhtarlıklara astı. Konuyla ilgili SakaryaRehberim.com'a açıklamalarda bulunan Sakarya Muhtarlar Derneği Başkanı Erdal Erdem, listelerin 26 Şubat tarihine kadar asılı kalacağını belirterek, "Listeler bu sabah saat 08.00 itibariyle askıya çıktı. 26 Şubat saat 17.00'a kadar listeyi asmaya devam edeceğiz. Eğer listelerde herhangi teknik bir arızadan dolayı ismi çıkmayan vey adres değişikliği yapan vatandaşlar olursa 26 Şubat'a kadar bulundukları ilçedeki nüfus müdürlüklerine müracaatta bulunacaklar. Yoğunluktan dolayı nüfus müdürlükleri hafta sonu da hizmet verecekEllerinde elektrik, su veya kontratları ile müracaatta bulunacaklar ve oradan aldıkları evrakı seçim kuruluna götürecekler ve yedek listeye yazılacaklar. Bunları yapmazlar ise oy kullanamayacaklar. Bunun haricinde 16 Nisan 1999 doğumlu vatandaşlar da oy kullanabilecek" dedi.

Seçmen listesi sorgulama nasıl yapılıyor?

Seçmen sorgulama işlemini yapmak isteyenler bu işlemi internetten gerçekleştirebiliyor. Bunun için iki adresten faydalanmak mümkün. Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesi ve e-Devlet Kapısı'ndan yararlanarak YSK seçmen sorgulama yapılabilecek.

Öncelikle Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) internet sitesine (www.ysk.gov.tr) adresine girin.
Ardından ana sayfanın alt kısmında yer alan "Seçmen İşlemleri" butonuna tıklayın.
Açılan sayfada karşınıza "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" ve "Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" olmak üzere iki seçenek çıkacak.
Eğer yurt içinde ikamet ediyorsanız "Yurt İçi Seçmen Sorgulama" seçeneğini,
Yurt dışında ikamet ediyorsanız ise "Yurt Dışı Seçmen Sorgulama" seçeneğini seçin.
Daha sonra açılan ekranda "Sorgulama Tipi" seçimini yapın. (T.C. Nüfus Cüzdanı ya da T.C. Kimlik Kartı)
Ardından "Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl, T.C. Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No" bilgilerini doğru şekilde girin.
Son olarak "Resim Doğrulama"nızı yapın ve "Sorgula" butonuna tıklayın. Böylece seçmen kaydınızın olup olmadığını öğrenmiş olacaksınız.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]