SEAH muayene sayısıyla rekora koşuyor

Genel Sekreter Doç. Dr. Sağlam, yoğun bakımların daha verimli kullanılabilmesi için yeni palyatif bakım merkezlerini hizmete açacaklarını söyledi. Sağlam, Hendek ve Korucuk’ta açılacak merkezlerle palyatif yoğun bakım yatak sayısının 35’e yükseleceğini kaydetti.

Ağustos ayı Kamu Hastaneleri Başhekimleri Toplantısı Genel Sekreter Doç. Dr. Hasan Salih Sağlam başkanlığında yapıldı. İdari Hizmetler Başkanı Uz. Dr. Hacı Ali Kahya, Tıbbi Hizmetler Başkan Vekili Opr. Dr. Özcan Öktem ile Mali Hizmetler Başkan Vekili Ahmet Kemiksizoğlu’nun hazır bulunduğu toplantıda konuşan Genel Sekreter Sağlam, acile ve servise gelen hastaların taburcu olması ve sevkiyle ilgili nakil işlemlerinde yaşanan sıkıntıların giderilmesine yönelik yapılan çalışmaları değerlendirdi.

TABURCU OLAN HASTA BEKLEMEYECEK

112 Acil Servis ambulanslarının çalışma sistemine göre hastanede hizmet almış, ambulansla sevk ve taburcu olma durumundaki hastalara saat 17.00’den sonra hizmet verdiğini ve bu durumun hastaları saatlerce beklettiğini hatırlatan Sağlam “Bu durum birçok şikayeti beraberinde getiriyordu. Sorunun çözümü için hastane yöneticilerimiz 112 Komuta Merkezi ile koordinasyonu arttırdı. Bunun yanında SAÜEAH başta olmak üzere hastanelerimizin nakil ambulanslarıyla devreye girmesi sorunu büyük ölçüde çözdü.” diye konuştu.

PALYATİF BAKIM YATAK SAYISI ARTACAK

Ülkemizin önemli bir dönemden geçtiğini hatırlatan Doç. Dr. Sağlam, olası provokatif eylemler karşısında sağlık hizmetlerinin aksamaması için hastane yönetimi ve yöneticilerinin dikkatli olmasını istedi. Yoğun bakım ünitelerinin verimli kullanılması için palyatif yoğun bakıma önem verdiklerini dile getiren Sağlam, Akyazı Devlet Hastanesi’nde hizmet veren 10 yataklı palyatif bakım merkezine ilave olarak Hendek Devlet Hastanesi’nde 10, SAÜEAH Korucuk Kampüsü’nde de 15 yataklı yeni palyatif bakım merkezleri kurulması yönündeki çalışmaların sona yaklaştığını kaydetti. Sağlam “Yoğun bakımlarda uzun süre kalması gereken hastalarımız oluyor. Palyatif bakım bu hastalarımıza hizmet veren özel bakım merkezleri. Bu konuyu Bakanlığımız da çok önemsiyor. Biz de ilimizde palyatif bakım merkezlerini artırmak istiyoruz. Hendek ve Korucuk’ta yeni yapılacak merkezlerimizin devreye girmesiyle palyatif yoğun bakım yatak sayımız 35’e yükselecek.” dedi.

SAÜEAH MUAYENE SAYISIYLA REKORA KOŞUYOR

Sakarya Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SAÜEAH) Başhekimi Doç. Dr. Yakup Tomak’ın hastaneyle ilgili sunumuyla devam eden toplantıda, beş kampüste hizmet veren SAÜEAH’ta 2015 yılında 1 milyon 907 bin 706 hasta muayenesi gerçekleştirdiği belirtilirken, bu sayının 2016’nın ilk altı ayında 1 milyon 56 bin 773 olduğu kaydedildi. Yılsonunda muayene sayısının 2 milyonu geçeceğini ifade eden Başhekim Tomak, “Acil muayene sayımız 2015’te 640 bin 211, bu yılın ilk altı ayında 320 bin 151. Yatan hasta sayımız 2015’te 71 bin 914, bu yılın ilk altı ayında 41 bin 577. Türkiye ortalamasının üstünde bir verimlilik ile hizmet veriyoruz.” dedi.

ROB TANI VE TEDAVİ MERKEZİ AÇILDI

Yüzde 90’lara varan yatak doluluk oranının bu yılın ilk altı ayında yüzde 95’e yükseldiğini de kaydeden Tomak, planlanan yeni hizmetlerle ilgilide bilgi verdi. SAÜEA’da yeni doğan

bebeklerde göz retinası rahatsızlıklarının teşhis ve tedavi için ROP tedavi merkezinin hizmete başladığını belirten Tomak “İstanbul Ankara arasında başka bir hastanede böyle bir merkez bulunmuyor.” dedi. Tomak, kapsamlı onkoloji merkezi açılmasına yönelik yer tespiti çalışmalarının da başladığını dile getirdi.

57 HASTANE ARASINDA SAÜEAH 10. SIRADA

SAÜEAH’da üç adet karaciğer nakli gerçekleştiği ve 5 hastanın da nakil beklediğini dile getiren Tomak, kalp damar cerrahisi bölümünde açık kalp ameliyatı ve kalp kapakçığı ameliyatı olarak haftada ortalama 8-10 ameliyatın gerçekleştiğini kaydetti. Taş kırma merkezi, Algoloji servisi ve AMATEM hakkında da bilgiler veren Tomak, Toplum Ruh Sağlığı Merkezi’nde de kayıtlı 800 hastadan 650’sine sosyal destek ve tedavi hizmeti verildiğini belirterek SAÜEAH’ın 57 eğitim ve araştırma hastanesi arasında verilen hizmet ve kalite standartları bakımından 10. sırada olduğunu dile getirdi. Toplantı, hastanelerin idari ve mali durumlarıyla ilgili konuların görüşülmesiyle son buldu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]