Savcılığa suç duyurusunda bulundular

Hendek’te vatandaşlar, CHP Grup Toplantısında ve Twitter hesabından Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’a hakaretlerde bulunduğu gerekçesiyle CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında Cumhuriyet Başsavcılığa suç duyurusunda bulundular.

Aralarında Belediye Başkanı İrfan Püsküllü, AK Parti İlçe Başkanı Ali Kemal Sofu, Eski Milletvekili Ali İnci, Kadın Kolları Başkanı Emine Tosun ve Yöneticilerinde olduğu vatandaşlar Hendek Adliyesi önünde basın açıklaması yapılmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanına hakaret ettiği iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundular.

Hendek Adalet Sarayı önünde basın açıklamasını okuyan Furkan Kılıç “ Demokrasinin hakim olduğu toplumlarda, halkın iradesini yansıtmanın en temel ve etkili aracı seçimlerdir. Demokratik bir seçim sonucunda, milletimiz tarafından % 52 oy ile doğrudan seçilen ilk Cumhurbaşkanı sıfatına sahip olan, temel ve hak hürriyetler ile demokrasimizin gelişmesi doğrultusunda Cumhurbaşkanımızın diktatörlükle itham edilmesinin ne kadar yersiz olduğu izahtan uzaktır. Kılıçdaroğlu’nun yönelttiği ifadeler, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde en temel anayasal hakkımız olan seçme özgürlüğümüzü kullanarak Erdoğan’a oy vermiş vatandaşlar olarak tarafımıza da yöneltildiği gerçektir. Cumhurbaşkanına hakaret suçu re’sen soruşturulan bir suç olmakla beraber Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları nedeniyle kendisi hakkında Cumhurbaşkanına hakaret suçundan dolayı soruşturma başlatılması için Başsavcılığa suç duyurusunda bulunuyoruz “ dedi.

Basın açıklamasının ardından suç duyurusu dilekçelerini Cumhuriyet Başsavcısına teslim ettiler.

8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]