SAÜ'lü profesör "Öğrenciler iş dünyasını tanımıyor"

Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Öğrenci Topluluğu tarafından “Toplu Ulaşımda Endüstri Mühendisliği Yaklaşımları” isimli bir etkinlik düzenlendi.

Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe, SAÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cemalettin Kubat, İETT Ulaşım Dairesi Başkanı İhsan Eroğlu, Ulaşım Sistem Geliştirme Müdürü Mehmet Ali Ersal ve İETT Entegre Ulaşım Müdürü Osman Adıgüzel konuşmacı olarak katıldı.

UMDE’nin önemi


Sakarya Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nün faaliyetleri hakkında bilgiler veren Prof. Dr. Cemalettin Kubat, “Türkiye’de sadece birkaç üniversite Uygulamalı Mühendislik Deneyimi Eğitimi (UMDE) çalışmalarını başarılı bir şekilde yürütüyor. Buradaki amacımız şu oldu, geçmiş yıllardaki iş dünyasıyla görüşmelerimizde bize şu şikâyette bulundular, öğrencilerimiz mezuniyet sonrası geldiklerinde iş hayatına hazır gelmiyorlar, iş dünyasını tanımıyorlar, adaptasyonda zorluk çekiyorlar. Bu şikayetlerin üzerine düşündüğümüzde bu uygulamayı revize ettik” dedi.

İETT Kalite Çalışmaları


İETT olarak endüstriyel alanda uyguladıkları hat, teknoloji ve verimlilik adımları hakkında SAÜ’lü öğrencilere bilgiler veren İETT Ulaşım Dairesi Başkanı İhsan Eroğlu, “İETT bu geçtiğimiz yıllarda önemli bir kazanım elde etti ve kalite çalışmalarına çok önem verdi. Kalite konusunda hali hazırda 11 tane kalite belgesi var. Aynı zamanda İETT mükemmellik modeli var. 2015 yılında büyük bir ödül aldık Türkiye’de, Avrupa’da da mükemmellik ödülünde İETT finale kaldı” diye konuştu.

İETT Ulaşım Sistem Geliştirme Müdürü Mehmet Ali Ersal ise İETT’deki Kurumsal Sosyal Sorumluluk projeleri, bağlı oldukları uluslararası kuruluşlar, kurum içi verim kalite çalışmaları ve personel değerlendirme sistemleri hakkında bilgiler verdi.

Konuşmasında durak, otobüs ve yolcu optimizasyon projelerinden bahseden İETT Entegre Ulaşım Müdürü Osman Adıgüzel, TÜBİTAK ile birlikte geliştirdikleri Metrobüs optimizasyon projesini ile ilgili olarak “Metrobüs çok fazla kalabalık bir sistem, ne kadar hızlı olursa olsun insanların talebini karşılayamıyorduk. Bunun üzerine bir optimizasyon yaparsak kaliteyi ve konforu arttırabilmek için TÜBİTAK ile ortak bir proje geliştirildik” açıklamasında bulundu.
8 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]