SAÜ'de Ortam İnceleme Semineri

Sakarya Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi tarafından “Sosyal Hizmet Bölümü Ortam İnceleme” isimli bir seminer düzenlendi.

Sosyal Hizmet Bölümü Ortam İnceleme Seminerine konuşmacı olarak Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürlüğü Kuruluş Müdürü Mehmet Aykul katıldı. Seminerde çocuk evleri ve çocuk evlerinin olumlu yönleri hakkında bilgilendirme sunumu yapıldı.

Sevgi evlerini anlatan Mehmet Aykul, “Sakarya’da Sevgi Evleri açılmasına ve işletilmesine ilişkin işbirliği protokol 2012 yılında imzalanarak Camili mahallesinde açıldı. Sevgi Evleri, yurtlardan farklı olarak çocuklara aidiyet duygusu vermektedir. Ev ortamı çocukların psikolojisini olumlu yönde etkilemektedir” dedi.

Çocuk Evlerinin amaçlarından bahseden Aykul, “Çocukların birey olarak kendilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Çocuklarımızın akademik başarılarında ilerleme sağlamak, toplu bakımın olumsuzluklarını engellemek, çocukların aidiyet duygularını geliştirmek, toplumla uyumlu olma sürecini hızlandırmak, psiko -sosyal gelişimlerini sağlamak en büyük amaçlarımızdan sadece bazıları” şeklinde konuştu.
7 yıl önce
Yorumlar_
[İlk yorum yapan siz olun]